Antalya'da zehir tacirlerine darbe

Güncelleme Tarihi:

Antalyada zehir tacirlerine darbe
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2010 17:59

Gurbetçi iki Türk tarafından Hollanda'dan Antalya'ya getirilen 50 bin ecstasy hap, polisin aylar süren takibinin ardından yaptığı operasyonla ele geçirildi.

Haberin Devamı

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekiplerinin yedi aylık istihbarat ve takip çalışması sonucu, Hollanda ve Türk vatandaşı olan Ş.B. ile Y.İ'nin, Antalya'ya uyuşturucu getireceği bilgisine ulaşıldı. Soruşturmayı uluslararası boyutta derinleştiren narkotik ekipleri, yaklaşık iki yıldır sık sık Antalya'ya geldikleri, lüks konutlara yerleştikleri belirlenen Ş.B. ile Y.İ'yi, düzenlenen operasyonla yakaladı.

Operasyonda, iki zanlı tarafından lüks otomobillerle, karayoluyla Hollanda'dan Türkiye'ye getirildiği tespit edilen 50 bin ecstasy hap ele geçirildi.
Operasyonda iki zanlının yanı sıra, oluşturulan suç örgütünün üyesi olduğu iddia edilen İ.Ç. ile A.Y. de gözaltına alındı. Zanlıların üzerinde de 3 ruhsatsız tabanca, suç geliri olduğu öne sürülen 20 bin TL ile 7 bin 100 dolar ele geçirildi.

Haberin Devamı

Öte yandan, Ş.B'nin sık sık birlikte yurt dışına çıktığı sevgilisi N.P. de soruşturma kapsamında gözaltına alınırken, yapılan araştırma sonucu genç kadının olayla ilgisi bulunmadığı belirlendi. N.P, polisteki sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Gurbetçi Ş.B'nin, Antalya'da lüks bir evinin bulunduğu, bir yata ve değişik markalardaki lüks otomobillere sahip olduğu iddia edildi. Zanlıların, birlikte kumarhane ve restoran kurma hazırlıkları yaptıkları belirlenirken, gurbetçi Y.İ'nin ise daha önce de Hollanda'da kokainle yakalandığı ileri sürüldü. “Suç örgütü kurarak uluslararası uyuşturucu madde ticareti” yaptıkları iddia edilen zanlıların sorgusunun devam ettiği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!