Antalya'da fırtına uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Antalyada fırtına uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2005 18:35

Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Ege ve Akdeniz bölgesinin yarın ılık ve yağışlı havanın etkisine gireceğini, rüzgar hızının saatte 60 ile 75 kilometreye ulaşacağını bildirdi.

Meteoroloji Müdürlüğü'nce yayınlanan “Meteorolojik İhbar”da, yarın gece Ege ve Akdeniz Bölgesi'nin ılık ve yağışlı havanın etkisine gireceği belirtildi.

Kıyı Ege ve Muğla civarında yağışla birlikte güney yönlerden esecek rüzgarın, zamanla etkisini artıracağı ve fırtına şiddetine ulaşacağı kaydedilen açıklamada, Antalya Körfezi'ni 17 Kasım Perşembe günü öğleden sonra etkileyecek rüzgarın zaman zaman saatte 60 ile 75 kilometre hıza ulaşacağı vurgulandı. Açıklamada, Muğla civarında görülecek etkili yağışın, 18 Kasım Cuma günü Antalya'da da yer yer etkili olmasının beklendiğine işaret edildi.

DENİZDE FIRTINA BEKLENTİSİ

Açıklamada, Bodrum-Antalya arasında denizde fırtına beklendiğini, yarın gece Bodrum-Fethiye arasında kıble ve lodostan esmeye başlayacak rüzgarın hızının zaman zaman 33 ile 40 deniz mili hıza ulaşacağı belirtildi.
Açıklamada, Antalya Körfezi'ni, 17 Kasım Perşembe günü akşam saatlerinde etkisi altına alacak olan rüzgarın, Cuma günü etkisini yitireceği belirtildi. Denizin kaba dalgalı, dalga yüksekliğinin yer yer 4 ile 5 metre dolaylarında olacağı, havanın çok bulutlu, yer yer etkili olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, görüş uzaklığının 10, yağış sırasında 3 ile 5 kilometre dolaylarında bulunacağı bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!