Antalya'da Berkin eylemine müdahale

Güncelleme Tarihi:

Antalyada Berkin eylemine müdahale
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2014 21:45

ANTALYA’da akşam saatlerinde Berkin Elvan için toplanan grupla polis arasında gerginlik yaşandı. Polisin TOMA ve biber gazıyla müdahale ettiği gruptakilerden bazıları ise polise havai fişek attı.

Haberin Devamı

Gezi Parkı eylemleri sırasında ekmek almaya giderken kafasına isabet eden biber gazı kapsülü nedeniyle 269 gün komada kaldıktan sonra sabah saatlerinde hayatını kaybeden Berkin Elvan için öğle saatlerinde Akdeniz Üniversitesi’nde başlayan eylem, akşam saatlerinde Kazım Özalp Caddesi, ardından Cumhuriyet Meydanı’nda devam etti. Kapalı Yol girişinde toplanan yüzlerce kişi ‘Berkin Elvan Ölümsüzdür’ pankartları ve Berkin Elvan fotoğraflarıyla yürüdü. Cumhuriyet Meydanı’na doğru yapılan yürüyüş sırasında polisin yakın bölgelerde barikat kurduğunu gören grup, duruma tepki gösterdi.

Sonrasında gruptan bazıları polise taş attı, bazıları da çevredeki dükkanlardan eline geçirdiği masa ve sandalyeleri fırlattı.

Biber gazı kullanarak grubu dağıtmaya çalışan polis geri çekilmek zorunda kaldı. Grup daha sonra yürüyüşüne devam etti. Atılan taşlardan dolayı iki polisin hafif şekilde yaralandığı belirtildi. Gruptakilerden bazıları ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarının bulunduğu billboardları karaladı, afişlerin üzerine ’Hırsız var’, ’Katil var’ diye yazdı.

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan grup, burada eylemini sürdürdü. Hükümet ve polis aleyhine slogan atan gruba bir süre sonra polis müdahale etti. Gruptakilerden bazıları polise havai fişek attı. Polis ise TOMA’lar ve biber gazıyla gruba müdahale etti. Cumhuriyet Meydanı’ndaki gerginlik halen sürüyor.

ABD ASKERLERİ OLAYLARIN ORTASINDA KALDI

Haberin Devamı

Antalya’da Berkin Elvan’ın ölümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kalabalığa, polis biber gazı ve TOMA’yla müdahale etti. Olaylarda, Antalya’da bulunan ABD donanmasına ait ’USS George HW Bush’ gemisi askerleri, polis ve göstericiler arasında kaldı. ABD askerlerinin tarihi Kaleiçi ve Cumhuriyet Meydanı’ndaki gezileri, olaylar nedeniyle yarıda kaldı. Çok sayıda Amerikan askeri limandan getirildikleri servislere binebilmek için Cumhuriyet Meydanı’ndaki otoparka koştu. Yoğun biber gazı ve TOMA’yla müdahale eden polise, eylemciler taş atarak karşılık veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!