Antalya’nın bir helikopteri yok

Güncelleme Tarihi:

Antalya’nın bir helikopteri yok
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

‘Türk turizminin başkenti’ diye övündüğümüz, yılda 7-8 bin turistin geldiği kentte, olası bir kazada yaralıları taşıyacak ambulans helikopter bulunmuyor.

TÜRK turizminin başkenti Antalya'da sezon başlamadan krizi başladı. Her yıl ortalama 7-8 bin yabancı uyruklu turistin geldiği kentte hava taşımacılığı iflas etti. Geçtiğimiz yıl 3 helikopter firması bulunan turistik kentte sadece bir firma ayakta kalabildi. Han Air ve Doruk Air firmaları Ukrayna'dan kiraladıkları helikopterleri geri iade etti.

Turistlerin Antalya'daki tarihi ören yerleri ve kenti havadan görmek için tercih ettikleri 20'şer kişilik helikopterler aynı zamanda yaralı taşımasında da kulanılıyordu. Ceylan Holding'e ait 4 kişilik helikopterin sadece VIP hizmeti vermesi durumun önemini gündeme getirdi. Sezon başlamadan helikopter krizine çözüm bulunması istendi.

NORMLARA UYMUYOR

Han Air Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydoğan, helikopteri astronomik masraf nedeniyle iade ettiklerini söyledi. Bir helikopterin 2 pilot, 4 teknikseyen için aylık 8 bin dolar, sigortası ile birlikte kirası için 15 bin dolar ve havaalanına her iniş için 300 dolar ödemek zorunda olduklarını ifade eden Aydoğan, ‘‘İadeyi bakan torpili ile yapabildik’’ dedi.

Ukrayna ve Rusya'dan kiralanan helikopterlere Türk Sivil Havcılık Teşkilatı'nın izin vermediği de öğrenildi. Tekşilatın, helikopterlerin kiralanmasına ve Türk Hava Sahası'nda uçuşuna izin vermemesine uluslararası normlara uymadığını gerekçe gösterdiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!