Antalya kameralarına kavuşuyor

Güncelleme Tarihi:

Antalya kameralarına kavuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2007 14:17

Antalya'nın 120'si hareketli olmak üzere toplam 384 kamerayla izleneceği Kent Güvenlik Yönetim Sistemi'nin, 7 Ocakta hizmete gireceği bildirildi.

Haberin Devamı

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, gazetecilere, 112 Acil Çağrı Merkezi, Kent Güvenliği Yönetim Sistemi, İl Kriz Merkezi ve AB Proje Merkezinin faaliyet göstereceği akıllı binayı gezdirdi.

Türkiye'de tüm acil çağrıların tek numarada birleşeceğini ifade eden Yüksel, pilot il seçilen Antalya'da uygulamanın yakında başlayacağını söyledi.
Kurulan sistemle acil çağrı merkezlerine gelen telefonların adreslerinin de belirleneceğini anlatan Yüksel, özellikle ambulans hizmetlerinde 5.5 dakikada hastaya ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Olağanüstü hallerde binanın yer altındaki katından faaliyetlerin yönlendirileceğini belirten Yüksel, binada sürekli oturarak hizmet verecek personelin sağlığı için spor salonu da oluşturacaklarını kaydetti.
Yüksel, binadan hemen yanında bulunan Antalya Öğretmenevi'ne bir tüp geçit ile bağlanmayı ve personelin dinlenebilmesi için buradan 5-6 oda kiralamayı hedeflediklerini de belirtti.
Vali Yüksel, toplam 11 milyon 500 bin YTL'ye malolan Kent Güvenlik Yönetim Sistemi'nin gözetleme odasını da gazetecilere gezdirdi.

KAMERALAR YENİ YILLA START VERİYOR
Antalya Emniyet Müdür Yardımcısı Hıdır Kocakaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin 120'si hareketli 384 kamera ile takip edileceğini söyledi. Özel hayatın korunmasının ilk amaçları olduğunu vurgulayan Kocakaya, bu nedenle kameraların kamusal alanlara yerleştirildiğini belirtti.
Kocakaya, kameraların yüzde 70'inden fiber optik kablolarla, yüzde 30'undan ise geniş bant kablosuz ağ sistemi 'wi-max' ile veri aktarılacağını belirtti.
Kırmızı ışık ihlalleri içinde 40 ayrı kamera alındığına dikkati çeken Kocakaya, kent merkezine yerleştirilecek bu kameralardan alınacak görüntülerle ihlallerin anında tespit edileceğini ve cezaların vatandaşlara gönderileceğini kaydetti.

ÇALINTI PLAKALAR ANINDA TESPİT EDİLECEK
Kocakaya, “plaka tanıma sistemi” ile de kentte bulunan çalıntı araçların anında tespit edileceğini vurguladı. Türkiye genelinde çalıntı araçların plakalarının yer aldığı veriyi sisteme gireceklerini belirten Kocakaya, kentin üç ana girişine yerleştirilecek kameraların bu plakaları tespit ettiklerinde uyarı vereceklerini anlattı.
Antalya Valisi Alaaddin Yüksel de, 30 kameradan deneme amaçlı veri aldıklarını söyledi. Sistemin 7 Ocak tarihinde faaliyete gireceğini belirten Yüksel, bu şekilde Antalya'nın daha güvenli bir kent olacağını söyledi.
Yüksel, kentin turistik yerlerinde bulunan 15 kameradan alınacak görüntülerinde yakın bir zamanda valiliğin internet sitesine verileceğini ve bu görüntülerin Antalya'nın tanıtımına katkıda bulunacağını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!