Antalya DYP'de ilk raund Subaşı'nın

Güncelleme Tarihi:

Antalya DYPde ilk raund Subaşının
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 1998 00:00

Haberin Devamı

DYP'nin sorunlu teşkilatlarından Antalya'da, sonunda kıyamet koptu. Genel Başkan Tansu Çiller'e sert çıkışlarıyla tanınan DYP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Hasan Subaşı, İl Başkanı Mehmet Baysarı ile birlikte Kepez Belediye Başkanı İsa Akdemir ve 4 belediye meclis üyesini partiden attırdı. İl Disiplin Kurulu kararı Ankara'ya da iletildi. Antalya Teşkilatı ikiye bölününce, Çiller büyük önem verdiği 28 Mart'taki Antalya mitingini iptal etmek zorunda kaldı.

DYP'deki fırtına geçtiğimiz hafta Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nde koptu. Çiller'e yakınlığı ile bilinen yörüklerin başı Akdemir, Kepez İlçesi sınırlarında 20 bin kişiye tapu verilmesini sağlayan imar kararını Subaşı'dan geçiremedi. Bunun üzerine Akdemir, Subaşı'ya muhalefet bayrağı açarak Belediye Meclisi'nde CHP ve ANAP'lı üyelerin desteğiyle bir önerge vererek, imar planını gündeme aldırdı. Buna çok öfkelenen Subaşı, İl Başkanı Baysarı ile elele vererek, İl Disiplin Kurulu kararıyla Akdemir ile DYP'li Belediye Meclis Üyeleri İzzet Bayar, Akay Armağan, Osman Gökkaya ve Mehmet Dikmen'i partiden ihraç ettirdi. İhraç edilen Armağan aynı zamanda Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı.

Subaşı ve arkadaşları, 5 DYP'li İl Genel Meclisi Üyesi'nin de atılması için girişim başlatınca, kriz Çiller'e uzandı. Antalya Milletvekili Hayri Doğan da, ilin verdiği ihraç kararlarının onaylanmaması için baskı yapmaya başladı. Doğan, Hürriyet'in sorusuna önce ‘‘Yok öyle bir şey’’ karşılığını verdi. Ancak daha sonra, ‘‘Henüz ihraçlar konusunda bir karar verilmiş değil. Bu konuda arkadaşlar sohbet ediyorlar’’ demekle yetindi.

DYP'deki bölünme Çiller'i sıkıntıya soktu. Çiller, kurmaylarının ‘İki grup da sizin için ayrı ayrı program hazırlıyor. En iyisi Antalya’daki sıkıntı giderilene kadar, bu mitingi erteleyelim' uyarısı üzerine, ‘‘Erteledim’’ demek zorunda kaldı. Çiller, Subaşı'yı karşısına almamak için devreye parti yöneticilerini soktu. DYP'li bir kaynak, ‘‘Çiller, Antalya'ya müdahale edemez. Çünkü Subaşı'nın muhalefetinden korkuyor’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!