Antakyalı siyam ikizleri öldü

Güncelleme Tarihi:

Antakyalı siyam ikizleri öldü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2006 14:19

ANTAKYA’da dünyaya gelen Siyam ikizi kız bebekler, tedavi ve ileri tetkikler için gönderildikleri Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

Yayladağı İlçesi’ne bağlı Sebenoba Köyü’nde yaşayan iki yıllık evli 25 yaşındaki Yaşar Alagöz ile 24 yaşındaki Gülşah Alagöz çiftinin ilk çocukları olarak 13 Kasım akşamı saat 21.00'de dünyaya gelen yapışık ikizler, Antakya Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde kuvöze alındı. Karın bölgelerinden yapışık olan Siyam ikizleri, dün tedavi ve ileri tetkikler için Balcalı Hastanesi Çocuk Cerrahi Servisi’ne sevkedildi.

Burada muayene edilen ikizlerin birinin kalp ve yemek borusunun olmadığı belirlendi. Servise saat 16.00’da yatırılan ikizlerin tek kalbi doğumdan tam 24 saat sonra saat 21.00 sıralarında durdu. Yapılan tüm müdahalelere rağmen kalp çalıştırılamadı.

Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Işık Olcay, ikizleri yaşatmak için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, ölüm nedenin ancak yapılacak otopsi sonrası belli olacağını söyledi.

İkizleri ayrıntılı olarak inceleme şansı elde edemediklerini söyleyen Prof. Dr. Olcay, “İkizler, geldikten bir kaç saat sonra yaşamını yitirdi. İlk belirlemelere göre birinin kalp ve yemek borusu yoktu. Doğar doğmaz bize gelselerdi, yaşama şansları var mıydı bilmiyorum. Buna doğduğu yer ve bize getirilme şekli, her şey etkili olabilir. Ancak mevcut olan organları yaşamalarına izin verir miydi, veya farklı bir durum olur muydu, bunların hepsi aile izin verirse yapılacak otopsi sonrası belli olur” dedi.

Öte yandan Antakya Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde kontrol altında tutulan anne Gülşah Alagöz’ün hale çocuklarının Siyam ikizi olarak doğduklarından ve öldüğünden haberi olmadığı belirtildi.

Antakya’da daha önce dünyaya gelen Siyam ikizleri ayrılmış, Kahramanmaraş’taki ikizler ise yapışık kalmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!