Anonymous grubunun George Floyd için yayınladığı video ses getirdi - Anonymous Hacker grubu nedir?

Güncelleme Tarihi:

Anonymous grubunun George Floyd için yayınladığı video ses getirdi - Anonymous Hacker grubu nedir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2020 09:12

Dünyaca çapında tanınan hacker grubu Anonymous, ABD'de de protestoslara neden olan George Floyd cinayetiyle ilgili 'tehdit içeren' bir video yayınladı. Tehdit içerikli videoda George Floyd'un katilleri için gerekli adımların atılmaması halinde kendilerinin harekete geçeceğini ifade eden Anonymous grubu Twitter'da trende topic oldu. Peki, Anonymous Hacker grubu nedir?

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü hacker grubu Anonymous, George Floyd protestolarına destek veren ve Minneapolis Polis Teşkilatına (MPD) 'savaş' ilan eden bir video paylaştı. Paylaşılan videoda, “#GeorgeFloyd’u öldüren polislerle ilgili gerekli adımlar atılsın, aksi takdirde bizim atacağımız adımları bekleyin” sözleri tehdit olarak yorumlandı.  Açıklama ardından Minneapolis Polis Teşkilatına (MPD) ve sokağa çıkma yasağı ilan eden şehir belediyesinin web sitelerinin çökmesi ardından gözler Anonymous Hacker grubuna çevrildi. 

Anonymous Hacker grubu nedir?

Anonymous, çeşitli siyasi olayları, genellikle devlet teşkilatlarına ait sitelere saldırılar düzenleyerek protesto eden hacktivist grubu.

Konsept önceleri esnek bir uzlaşmayla belirlenmiş bir amaca doğru, koordineli bir şekilde öncelikli olarak eğlence odaklı, herhangi bir ad kullanmayan bir çevrimiçi topluluk tarafından da kabul edilmiştir. 2008 yılından itibaren, giderek işbirliği ile yapılan uluslararası internet saldırıları, önceden bildirilmiş protestolar ve genellikle sinema ve telif hakkıyla korunan diğer eserlerin ticaretini yapan firmaların korsan yayın karşıtı kampayanlarına karşı diğer eylemler ile anılır hale geldi. Eylemler, kendilerini "Anonim" olarak tanıtan kimliği belirsiz kişiler tarafından yapılmaktadır.

Haberin Devamı

4chan, ilgili wiki, Encyclopadia Dramatica ve bazı forum sayfaları gibi pek çok web sitesinin Anonymous ile güçlü bağlantıları bulunmaktadır. 2008 yılındaki tartışmalı, kamuoyunda yankılanan DDoS saldırılarından sonra, grup üyeleriyle bağlantılı olay sayısı artmıştır. CNN, uluslararası arenadaki gücü göz önüne alındığında Anonymous'tan WikiLeaks'in üç büyük halefinden biri olarak bahsetmiştir.

Anonymous geniş isimsiz bir kolektif olarak her türlü insan kavramını temsil eder.

Grup, kullanıcılarının kolektif, kolayca, basit tanımına giremez olduğu gerçeğini vurgulamak eğilimindedir. Bunun yerine sık sık algılanan nitelikleri açıklayan aforizmalar ile tanımlanır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!