Annesi böyle feryat etti: Bize onu vermiyor, vermiyor, vermiyor…

Güncelleme Tarihi:

Annesi böyle feryat etti: Bize onu vermiyor, vermiyor, vermiyor…
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2021 11:40

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde, işe gitmek için yola çıktıkları otomobilin baraj suyuna kapılması üzerine kaybolan Mürsel Meracıoğlu'nu arama çalışmaları, 3'üncü günde yeniden başlatıldı. Annesi Sale Meracıoğlu'nun umutlu bekleyişi sürerken yaptığı açıklama ise yürek yaktı: ‘O kadar sevilen bir çocuk ki, su onu o kadar çok sevmiş ki vermiyor, vermiyor, vermiyor. Su bize onu vermiyor. Canım burada ya…’

Haberin Devamı

Mürsel Meracıoğlu'nun beraberinde bulunan evli ve 2 çocuk annesi 50 yaşındaki Filiz Soydoğan Çiçek'in dün cansız bedenine ulaşılmıştı.

Ayvacık ilçesine bağlı Kırca köyündeki Rüzgar Enerji Santrali'nde iş güvenliği uzmanı olarak çalışan Mürsel Meracıoğlu ile yardımcı hizmetlerde çalışan Filiz Soydoğan Çiçek, çarşamba sabahı işe gitmek üzere ilçe merkezinden otomobille yola çıktı. Otomobil, saat 07.45 sıralarında, Ayvacık Barajı yanından geçen toprak yola geldiğinde, taşan baraj suyuna kapılarak, kayboldu. Bunun üzerine barajda başlatılan arama çalışmalarının dünkü ikinci gününde kayıp 2 kişiden Filiz Soydoğan Çiçek'in cansız bedenine ulaşıldı. Gün boyu devam eden kayıp Mürsel Meracıoğlu'nu arama çalışmalarına ise havanın kararması üzerine ara verildi.

Haberin Devamı

Sahil Güvenlik Komutanlığı, deniz polisi, jandarma ve AFAD ekiplerince yürütülen arama çalışmaları bu sabah yeniden başladı. 5 bot ile devam eden arama çalışmalarında, rov robotu, sonar cihazı, su altı görüntüleme cihazı ve manyotemetre cihazı kullanılıyor. Yüzer iskeledeki ekip ise dip tarama cihazıyla arama yapıyor. Ayrıca dronla da baraj göleti zaman zaman taranırken, Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı’ndan gelen komandolar da bugün barajın kıyı şeridinde arama yapıyor.

Soğuk hava nedeniyle zor şartlar altında devam eden arama çalışmalarının yapıldığı bölgede bir Kızılay çadırı kuruldu. Ayvacık Belediyesi ekiplerinin de destek verdiği çalışmalara katılan ekiplere, ısınmaları için çorba ve çay servisi yapılıyor.

ANNENİN FERYADI: SU ONU O KADAR ÇOK SEVMİŞ Kİ BİZE GERİ VERMİYOR

Çanakkale'deki Ayvacık Barajı'nda suya kapılan otomobilde kaybolan ve arama çalışmaları süren evli ve bir çocuk babası Mürsel Meracıoğlu'nun (40) annesi Sale Meracıoğlu'nun umutlu bekleyişi sürüyor. 3 gündür baraj kenarından ayrılmayan anne Meracıoğlu, "Üç günden bu yana bekliyoruz. O kadar sevilen bir çocuk ki, su onu o kadar çok sevmiş ki vermiyor, vermiyor, vermiyor. Su bize onu vermiyor. Canım burada ya. Bir tane kızı var. Eşi burada değil. Yavrum, annem ben sana sevdiğini nasıl getireceğim" diyerek, gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

Elinden cep telefonunu bir an bırakmayıp, yakınlarına oğlunun kaybolduğu yeri gösteren annenin feryadı yürek yakıyor.

BARAJ SUYUNDA KAYBOLAN OTOMOBİLİN YERİ TESPİT EDİLDİ

Çanakkale'deki Ayvacık Barajı'nın yanındaki toprak yolda suya kapılıp kaybolan otomobilin yeri tespit edildi. Kayıp sürücü Mürsel Meracıoğlu ile otomobili bulmak için devam eden arama-kurtarma çalışması sırasında, aracın sular altında kalan toprak yolun yakınında olduğu tespit edildi. Ekipler, aracı bulunduğu yerden vinç yardımıyla çıkarmaya hazırlanıyor. Sürücü Mürsel Meracıoğlu'nun araçta olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.

SES KAYDIYLA ARKADAŞLARINI UYARMIŞ

Öte yandan Mürsel Meracıoğlu'nun otomobilin suya kapılmasının ardından iş yeri arkadaşlarına cep tefonundan sesli mesaj gönderdiği ortaya çıktı. Meracıoğlu, WhatsApp uygulamasından İngilizce olarak gönderdiği ses kaydında, "Merhaba çocuklar, kimse köy yolundan gelmemeli, köy yolunda sel olabilir" diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!