Anneler günü ne zaman? İşte 2020 Anneler Günü tarihi

Güncelleme Tarihi:

Anneler günü ne zaman İşte 2020 Anneler Günü tarihi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2020 14:06

'2020 Anneler Günü ne zaman kutlanacak?' sorusunun yanıtı binlerce kişi tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Bizleri bugünlere kadar büyütüp yetiştiren annelerimiz en özel günü olan Anneler Günü'nün 2020 yılında ne zaman kutlanacağı merak ediliyor. Peki, 2020 Anneler Günü ne zaman kutlanacak?

Haberin Devamı

Annelere özel bir gün olan Anneler Günü'nün 2020'de ne zaman kutlanacağı çok sayıda vatandaş tarafından merak ediliyor. İşte, evlatları için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan annelerin Anneler Günü hakkında tarih bilgisi...

Dünyanın çeşitli ülkelerinde Anneler Günü’nün farklı tarihlerde kutlanmasına karşın, Danimarka, Finlandiya, İtalya, Türkiye, Avustralya ve Belçika’da Anneler Günü mayıs ayının ikinci pazarında kutlanmaktadır.

Dolayısıyla ülkemizde Anneler Günü önümüzdeki yıl 10 Mayıs 2020 tarihinde kutlanacak.

ANNELER GÜNÜ'NÜN TARİHÇESİ

Anneler Günü’nün tarihi ana tanrıçalar Cybele ve Rhea'ya saygı göstermek için festivaller düzenleyen eski Yunan ve Roma dönemlerine kadar dayanıyor. Anneler Günü'nün modern evrimi, “Anneler Pazarları” olarak bilinen erken bir Hıristiyan festivaliydi.

Haberin Devamı

Bir zamanlar Birleşik Krallık'ta ve Avrupa'nın bazı bölgelerinde büyük bir gelenek idi. “Lent” adı verilen ve Paskalya’nın 40 gün öncesinden başlayan sürecin dördüncü pazarında kutlanılan “Anneler Pazarı” ile, bütün İngiliz anneler onurlandırılırdı.

 

BAKMADAN GEÇME!