Anneler Günü ne zaman? 2021 Anneler Günü için geri sayım

Güncelleme Tarihi:

Anneler Günü ne zaman 2021 Anneler Günü için geri sayım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2021 16:09

Dünyada olduğunu gibi ülkemizde de anlam yüklü olan bu değerli gün, her yıl mayıs ayında kutlanıyor. Özel ve değerlerle dolu gün olan Anneler Günü'nün 2021 yılında hangi tarihe denk geleceğini merak edenler internette araştırmalarını yoğunlaştırdı. Peki, Anneler Günü ne zaman?

Haberin Devamı

Anneler Günü, anneleri anmak ve onurlandırmak amacıyla bütün dünyada farklı zamanlarda kutlanıyor. Ülkemizde mayıs ayında kutlanan bu değerli günün 2021 yılında hangi tarihe denk geldiği, bu özel günde annesini unutmak istemeyen pek çok evlat tarafından sorgulanıyor. İşte, 2021 Anneler Günü'ne yönelik bilgiler...

ANNELER GÜNÜ NE ZAMAN?

Anneler Günü hazırlıkları her yıl olduğu gibi bu yıl da günler öncesinden başladı. Ülkelere göre kutlama tarihleri değişen bu anlamlı gün, Türkiye'de mayıs ayının ikinci haftasının pazar günü kutlanıyor.

Yani bu yılki Anneler Günü 9 Mayıs'a denk geliyor.

ANNELER GÜNÜ'NÜN TARİHÇESİ

Anneler Günü'nün nereden ortaya çıktığı ile ilgili birçok rivayet bulunmaktadır. Bunlardan en çok konuşulanı ise ABD'nin Virginia eyaletinde ikamet eden öğretmen Anna Jarvis isimli bir kadının, 1905 yılında vefat eden annesi için her yıl kutlama yapmak istemiştir.

Haberin Devamı

Bu kutlama ilk kez, 1908 yılında bir okulda 407 çocuk ve anneleriyle gerçekleşmiştir. Anna'nın bu girişimi, temsilciler meclisi tarafından uygun görülmemiş, resmiyete kavuşturulmamıştı. Anna bu durumu, medya ve politikacıların önde gelen isimlerine paylaşmış, bu çabalar sonunda 1914 yılının ikinci pazarı anneler günü olarak ilan edilmiştir. Bir süre sonra anneler gününün ticarileştiğini gören Anna, davalar açmış fakat hiçbirisini kazanamamıştır.

Öte yandan Anneler günü geleneğinin Antik Yunanların Yunan mitolojisinde de yeri vardır. Bu özel gün Yunan mitolojisinde pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.

 

BAKMADAN GEÇME!