Anneler engel olun

Güncelleme Tarihi:

Anneler engel olun
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2012 00:00

Grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 4+4+4 yasasıyla ilgili olarak annelere “Engel olunuz” çağrısında bulundu.

CHP milletvekili Engin Özkoç’un konuşma rekoru kırmasıyla ilgili, “Bir feryadı dile getirdi. ‘12 saat konuştu’ diye eleştiriyor Başbakan. Bir insan gereksiz yere 12 saat konuşur mu? Bundan sonraki arkadaşlar da konuşacak. Ta ki Erdoğan, ‘Bunlar niye bu kadar konuşma ihtiyacı duyuyor?’ diye sorana kadar” dedi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Sizin de çocuklarınız

“AKP içindeki vicdanlara sesleniyorum, böyle bir eğitim politikası Türkiye’yi ileriye değil geriye götürür. Sizler de sorumluluk sahibisiniz, sizin de çocuklarınız var. Benim hiçbir önyargım yok. Uzlaşma sağlayalım. Elimi uzatıyorum, gelin barış, huzur içinde yeni bir yasa yapalım. Bize uzmanlar, ‘Bu teklif yasalaşırsa eğitimde Afrika ülkelerinin bile gerisine düşeriz’ diyor. Yazık günah değil mi o çocuklara.

Din eğitimini de konuşuruz. Geriye gidiyoruz, bu olaya partiler üstü bakmalıyız. ‘Bu teklifi çocuklar din eğitimi alsın’ diye verdik, diyebilirler. Böyle bir niyetiniz varsa, gizli kapaklı iş yapmaya gerek yok, çıkar söylersiniz. Türkiye de tartışır. Anne baba çocuklarının din eğitimi almasını istiyorsa, o din eğitiminin en mükemmel şekilde verilmesi lazım. Varsa böyle bir ihtiyaç tartışalım, niye korkuyoruz? Bu işte gizli kapaklı iş yapmak çocuklarımıza ihanettir. Eğitim yasaları anayasadan daha önemli. Anayasada nasıl uzlaşma arayışına giriyorsak, eğitimde de girmeliyiz.

Kamuoyuna sorduk

Türkiye’nin en temel sorunu bir gece yarısı önergesiyle, kanun teklifiyle gündeme getirilir mi? CHP olarak bir kamuoyu yoklaması yaptırdık, yarın (bugün) bir basın toplantısı yapacağım. Halk ne istiyor, bütün ayrıntıları halkla paylaşacağız. Rakiplerimizin çocukları da bizim çocuklarımız, onlar da en iyi koşullarda eğitim görmeli. Kimseyi dışlamıyoruz, kılık kıyafetine, inancına, rütbesine göre ayrım yapmıyoruz. Herkesin çocuğu bizim çocuğumuzdur, hepsine karşı sorumluluğumuz var. Bu ülkenin ortak vicdanına, herşeyden önce bu ülkedeki annelere güveniyorum. Cumhuriyet kadınlar için çok şey verdi, hâlâ kadınlara borçludur. Anneler bu yasaya engel olunuz, çocuklarınızın geleceği elinden alınıyor.

Oradaki çocuklar da bizim çocuklarımız. Ona şiddet, baskı, tecavüz uygulayamazsınız. Bu dram 21’inci yüzyılın Türkiyesi’ne yakışmıyor. Ne insanlıkla ne insan haklarıyla ilgisi var. İddiaların onda biri bile gerçekse AKP’nin ve bakanlarının vicdanlarını sorgulaması lazım.

Kanda vebalin var

Suriye’de bir kardeş kavgası yaşanıyor, orası bir kan gölüne dönüştü. Suriye bir mezhep savaşının eşiğinde. Bunu önleyecek basireti AKP hükümeti göstermedi, tersine kışkırtıcılık yaptı. Batının egemen güçleri ‘Suriye’ye müdahale etmeyeceğiz’ dedi, Recep Tayyip Erdoğan ‘Bıçak kemiğe dayandı, izin vermeyeceğiz, Suriye bizim iç işimizdir’ diyordu. O akan kanda senin vebalin, günahın vardır. Bir de sıfırcı dışişleri bakanımız var, sıfırı tüketti.

Kürecik yalanı

(Kürecik radar üssü) İsrail kalkanı olarak adlandırdık. Bunu artık AKP’liler de biliyor. Milleti kandırmaktan vazgeçin. AKP’nin yalanları sıradan yalan olmaktan çıktı, kuyruklu yalan oldu.”

Yüzleri gülüyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin Meclis grubunda konuştu. Kılıçdaroğlu, üç başkanvekili Akif Hamzaçebi, Emine Ülker Tarhan ve Muharrem İnce ile grup toplantı salonuna yürürken yol boyu sohbet etti.

Kutan’dan helallik iste

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti’nin 28 Şubat’ın ürünü olduğu iddialarını da, “Kalkmış 28 Şubat’ın parsasını topluyor. Sana sesleniyorum Recep Tayyip Erdoğan, baba katilinden miras sahibi olunmaz” sözleriyle sürdürdü ve şöyle dedi: “Bunlar gömlek demokrasisi yapıyor. ‘Gömlek değiştirdim, demokrat oldum’ diyorlar. Ben 28 Şubat yıldönümünde, ‘Sayın Erdoğan 28 Şubat’ın mağduru Erbakan, sen de onu arkadan hançerledin’ dedim. Beyefendiyi çok rahatsız etmiş bu. Bir eksik, bir yanlış var mı? Sen onu arkadan hançerledin. Helalleştin mi rahmetli Erbakan’la, sordum, ‘tık’ yok. Biz arkasından rahmet okuduk Erbakan’ın, onun bir yardımcısı (AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik) çıktı konuştu, ‘Ölü seviciler’ diye hakaret etti Erbakan’ı rahmetle ananlara. Erbakan’dan helallik almadıysan hayattaki arkadaşları var, onlardan al. Oğuzhan Asiltürk, Fehim Adak, Şevket Kazan, Recai Kutan, Ahmet Tekdal’a git helallik iste.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!