Anne kızdan kötü haber geldi

Güncelleme Tarihi:

Anne kızdan kötü haber geldi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2012 23:27

Trabzon’un Araklı İlçesi’nde meydana gelen heyelanda 55 yaşındaki Fadime Öztürkoğlu ile 18 yaşındaki kızı Münevver Öztürkoğlu hayatını kaybetti. Anne kızın ceesetleri yoğun bir çalışma sonrası bulundukları evin göçüğünden çıkarıldı.

Haberin Devamı

Bölgede dün başlayan ve bugün de devam eden sağanak yağış sonrasında Aytaş Köyü Kıyıdış Boğazı mevkiinde öğle saatlerinde toprak kaydı. Yamaçtan kopan toprak kütlesi, Fadime ve kızı Münevver Öztürkoğlu’nun yaşadığı ahşap köy evini önüne katarak sürükledi. Kayan toprak kütlesinin altında kalan ahşap evin bulunduğu alanda yapılan çalışmaların ardından cesetlere ulaşıldı. Fadime Öztürkoğlu ile kızı Münevver Öztürkoğlu’na ait cesetler yakınlarınca teşhis edildi. Cesetlerin çıkartılması için çalışma sürüyor.

HEYELAN İKİ EVİ YUTTU / WEB TV

KIZI VE EŞİ KAÇARAK KURTULMUŞ

Toprak altında kalan diğer evin sahibi Halil İbrahim Öztürk ise, kızı Ümran Öztürk’ün sesler duyması üzerine annesi Emine Öztürk ile birlikte kaçarak kurtulduklarını söyledi. Halil İbrahim Öztürk, "Kızım Ümran önce bir rüzgarı sesi duymuş, ardından da taşların eve doğru geldiğini fark edince annesi ile birlikte evden kaçarak kurtulmuşlar" diyerek komşularını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

BAŞKAN ÇEBİ: ÇOK ÜZGÜNÜZ

Haberin Devamı

Olay bölgesine gelen Araklı İlçesi Belediye Başkanı Recep Çebi üzüntüsünü dile getirdi. Başban Çebi, "Dağ çöktü geldi. Çok üzgünüz. İki ev toprak altında kaldı. Diğer evdeki iki kadın kurtuldu, ama bu evdeki anne ve kızı hayatını kaybetti. Cesetlere ulaştık. Şimdi çıkartmak için çalışma yapılıyor. Mağdur olanların ihtiyaçlarını karşılayacağız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!