Anlaşmazlık çözüldü, konser yapılıyor

Güncelleme Tarihi:

Anlaşmazlık çözüldü,  konser yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2006 11:41

Daniel Barenboim yönetimindeki Doğu- Batı Divanı Orkestrası'nın konseri Türk Musevi Cemaati’nin sponsor desteğini devam ettirmeye karar vermesi üzerine daha önce planlandığı gibi 16 Ağustos'ta Aya İrini Müzesi'nde gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Filistinli ünlü yazar ve düşünür Edward Said ile İsrailli orkestra şefi Daniel Barenboim'in girişimiyle kurulan Doğu Batı Divanı Orkestrası ilk kez İstanbullu müzikseverlerle buluşuyor. Aralarında Mısır, Suriye, Lübnan, Ürdün, Tunus, İspanya, Hollanda ve İsrail'in de olduğu 17 ülkeden ve yaşları 14-25 arasında değişen 110 yetenekli genç müzisyenden oluşan orkestranın konseri saat 20:00'de başlıyor.

Doğu-Batı Divânı Orkestrası, 1999 yılında müzik ve yazın dünyasının iki önemli ismi, Barenboim ve Said'in, İsrail ve Ortadoğulu genç müzisyenleri bir araya getirerek kültürler arasında beraberliği güçlendirme düşüncesinden doğdu.

Goethe'nin 250. doğum yıldönümünde kurulan Doğu-Batı Divânı Orkestrası, adını da yine Goethe'nin İslami ve Batı şiir kültürlerinin bir sentezini oluşturduğu aynı isimli şiir kitabından alıyor.
 
Konserin biletleri 20 Temmuz Perşembe gününden itibaren Biletix internet sitesi (www.biletix.com), Biletix çağrı merkezi (0216 556 98 00) ve İKSV Ana Gişe'den (İstiklal Caddesi 146, Beyoğlu) satışa sunulacak.

Haberin Devamı

BARIŞ NOTALARDA SIKIŞIP KALAN BİR HAYAL Mİ?

7 yıldır yaptıkları çalışmalarla sadece bir müzik projesi değil, aynı zamanda bir diyalog ve uzlaşma platformu olmayı amaçlayan Doğu – Batı Divânı Orkestrası, 2003 yılında Edward Said’in ölümü ardından çalışmalarına hiç duraksamadan devam ederek dostluğun kalıcılığını kanıtladı. Büyük başarılara imza atan orkestra, 2004 yılında Barenboim-Said Vakfı’nın kurulmasıyla daha da sağlamlaştı.

Doğu – Batı Divânı Orkestrası, yarattığı kültürlerarası sentezin yanı sıra imza attığı sanatsal başarılarla da anılmayı hak ediyor. Oda müziğinden senfonik müziğe kadar çok geniş repertuarıyla kuruluşundan beri 3 CD ve DVD kaydı gerçekleştiren topluluğun 2004 yılında Victoria Hall ve 2005 yılında Filistin’de Ramallah Kültür Sarayı’nda verdiği konser bütün dünyada yankı uyandırdı. Doğu-Batı Divânı Orkestrası için ünlü müzikolog Malcolm Miller, “Verdikleri konserlerle politik farklılıkları olan bir grubun nasıl mükemmel bir şekilde uyumlu bir bütüne dönüştürüldüğünü somut olarak gösterdiler” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Doğu – Batı Divânı Orkestrası, 2006 yılında çıktıkları turnelerinin ilk konserini 8 Ağustos’ta İspanya’da gerçekleştirecek. Orkestra 16 Ağustos Çarşamba günü doğu ile batının buluştuğu şehir olan İstanbul’daki konserinin ardından turnesine Kahire, Brüksel, Paris, Berlin, Weimar ve Milano’da verecekleri konserler ile devam edecek.

 


Konserin bilet satışları Biletix üzerinden (www.biletix.com ve 0216 556 98 00) ve IKSV’nin Beyoğlu’ndaki merkezinden (İstiklal Caddesi No : 146) devam etmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!