Anketten çıkan site

Güncelleme Tarihi:

Anketten çıkan site
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 1998 00:00

Haberin Devamı

Hızlı bir yapılaşma nedeniyle şantiye haline dönüşen İstanbul'da konut talebi sürekli artıyor. Konut ihtiyacını karşılamak için inşaat yapan müteahhit firmalar birbirinden ilginç projeler hazırlıyorlar.

Bu projelerden belki de en ilginci Ümraniye'de inşaatına başlanan 686 konutlu Ağaoğlu My City...

Ağaoğlu My City, 5 bin potansiyel alıcının beklentilerine göre inşaa ediliyor. Siteyi inşaa eden Ağaoğlu Şirketler Grubu kuruluşlarından Akdeniz İnşaat, Ağaoğlu My City'i 1992 yılında başlattığı anket çalışmalarına göre projelendirdi. Bu süre içinde 5 bin kişiyle anket yapıldı. Özel şirket yöneticilerinin, serbest meslek sahiplerinin ve orta gelir grubunun beklentilerinin değerlendirildiği anket sonucuna göre evlerin büyüklüğü, otoparkından yüzme havuzuna, spor alanlarından saunasına kadar içinde bulunması istenen sosyal alanlar belirlendi. Bu noktadan hareketle sitenin teknik altyapısı oluşturuldu. Ağaoğlu My City'in hafriyat çalışmalarına geçtiğimiz ay başlandı. 30 milyon dolarlık projenin 36 ay sonra bitirilmesi planlanıyor.

Ağaoğlu My City, İstanbul'un Anadolu yakasında, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü çıkışında, TEM karayolunun yanı başında Ümraniye'de inşa ediliyor. Toplam 48 bin 270 metrekare büyüklüğündeki arazide, tamamı 686 konuttan oluşacak sitenin yüzde 80'i yeşil alanlara ayrılıyor. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne 8, Boğaziçi Köprüsü'ne 6, Carrefour'a 4 kilometre uzaklıktaki sitede, konutlar dışında bir ilköğretim okulu, yüzme havuzu, spor alanları, fitness center, sauna, Türk hamamı ve alışveriş merkezlerinin de inşa edilmesi planlanıyor.

Ağaoğlu My City A, B ve C tipi üç farklı tipteki daireler ve havuza bakan 6 özel villadan oluşuyor. 65 metrekarelik stüdyo dairelerinin yanında 110 metrekarelik daireler 2 oda bir salon olarak projelendirildi. 138 metrekarelik evler 3 oda bir salon tipinde. Sitede 6 tane olan 220 metrekare büyüklüğünde inşa edilecek dubleks daireler 4 oda bir salondan oluşuyor.

Sitede, stüdyo tipindeki dairelerden 180, 110 metrekare büyüklüğünde standart dairelerden 200, 138 metrekare büyüklüğündeki konutlardan 300 adet inşa edilmesi planlanıyor. 138 metrekarelik dairelerin yatak odalarında bir de banyo bulunuyor.

Ağaoğlu My City'de daireler 12 blokta yer alıyor. 6 Villa ise 3'lü bloklarda konumlandırılıyor. Dairelerin mutfaklarında fırın üstü ankastre aspiratör, çöp öğütücü, ankastre fırın, kombi bulaşık makinesi, çift kapılı no-frost buzdolabı bulunacak. Beton duvarla çevrilecek olan sitede yerleşimler tamamlandığı zaman güvenlik özel bir şirkete devredilecek. Her blokta iki adet hızlı asansör ve yangın merdiveni bulunacak. Hidrofor ve su deposunun yanı sıra asansörler ve genel mekanlar için jeneratör kullanılacak.

Ağaoğlu My City'de neler var?

Binaların dış cephelerinde yağ veya akrilik esaslı boya kullanılacak. Basamak ve sahanlıklar granit seramik veya mermer olacak. Isı ve su yalıtımı yapılacak. Antrenin zemini karo seramikle kaplanacak. Vestiyer duvardan duvara sürme kapaklı olacak, flotal ayna konulacak. Dış kapı laminant veya ahşap kaplı. Duvarlar yarı mat sentetik boya. Salonun zemini, koridor, yatak odaları halı kaplı, kartonpiyerli. Pencereler ısıcamlı, PVC veya cilalı ahşap ayrıca makaslı panjurlu. Yatak odalarının duvarlarında plastik boya kullanılacak. Yatak odalarında suntalam gövdeli laminant kapaklı dolap olacak. Uygun bir betonarme duvara çelik para kasası yerleştirilecek. Mutfağın zemini karo seramik, dolaplar laminant veya kale kaplı hazır mutfak olarak yerleştirilecek.

Ağaoğlu My City'de 12 derslikli ilköğretim okulu, yüzme havuzu, basketbol-voleybol sahaları, halı futbol sahaları, tenis kortları, oyun bahçeleri, havuz, anfitiyatro, yeşil alanlar, 1 banka şubesi, 1 süpermarket ve 7 bin metrakarelik alışveriş merkezi. İçinde squash salonu, fitness center, Türk hamamı ve saunası olan klüp binası bulunacak.

Beton duvarlarla çevrilecek olan site, yerleşimler tamamlandığında güvenliği özel bir şirkete devredilecek.

Her blokta iki adet hızlı asansör ve yangın merdiveni bulunacak. Hidrofor ve su deposunun yanı sıra asansörler ve genel mekanlar için jeneratör kullanılacak.

Isıtma doğalgazla, merkezi sistemle sağlanacak.

Her konut için biri kapalı, diğeri açık otopark yer alacak.

TEM'den Ümraniye-Şile sapağı kullanılarak siteye ulaşılıyor. İmes-Üsküdar otobüsleri sitenin önündeki caddeden geçiyor. Ayrıca belediye otobüsleri de kullanılabiliyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!