Anketlerde 3 galip ve çok 'mağlup' var

Güncelleme Tarihi:

Anketlerde 3 galip ve çok mağlup var
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2017 01:05

REFERANDUMA götürülen 18 maddelik anayasa değişikliği öncesi halkın nabzını tutan anket şirketlerinin performansları da sonuçlar sonrası ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Bu şirketlerden sadece Konsensus, Gezici ve Konda doğru tahminde bulundu. Bir önceki seçimin yıldızı AG Araştırma Şirketi, yüzde 9’luk hatalı tahminiyle en isabetsiz tahminde bulundu. Şirket sahibi Adil Gür için sosyal medyada ‘referandumun kaybedeni’ yorumları yapıldı.

Son anketinde ‘hayır’ oylarının yüzde 57.5 çıkacağını iddia eden ve ‘Referandumda hayır çıkmazsa kapatırız’ diyen Avrasya Kamuoyu Araştırmaları Merkezi de, bir diğer kaybeden oldu. Şirketin sahibi Kemal Özkiraz sonuçların ardından, Twitter’dan yaptığı açıklamada “İtirazlara evet sonucu değişmez ise hiç kıvırmadan şirketimi kapatacağım. Onursuzluk bana yakışmaz’’ ifadesini kullandı.

‘SEÇMEN ANLAŞMA İSTEDİ’
Referandum sonuçlarına ilişkin son anketinde, ‘yüzde 51.5 Evet, yüzde 48.5 Hayır’ tahminiyle 3 başarılı şirketten KONDA’nın Yönetim Kurulu Başkanı Tarhan Erdem, sonuç için, “Bu sonuçlar seçmenin kutuplaşmayı reddettiğini gösteriyor. Kutuplaşmayı kabul etmedi. Seçmen ikisini eşit hale getirerek (Evet-Hayır) anlaşma gereğini ortaya koydu” şeklinde yorumladı.

BAKMADAN GEÇME!