Ankara’yı kana bulayan bomba Çamlıdere’de hazırlanmış

Güncelleme Tarihi:

Ankara’yı kana bulayan bomba Çamlıdere’de hazırlanmış
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2016 07:07

Kızılay’da 13 Mart tarihinde yaşanan ve 36 kişinin hayatını kaybettiği kanlı terör saldırısında kullanılan lüks araca bombanın Çamlıdere İlçesi’ndeki ormanlık bir alanda yüklendiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Habertürk Gazetesi'nden Fevzi Çakır'ın haberine göre, otomobilin nerede ve nasıl hazırlandığını araştıran Ankara Terörle Mücadele Şube ekipleri, Çamlıdere’de piknik yapmaya giden bir grubun, ormanlık alanda gübre ve bomba yapımında kullanılan malzeme gördükleri yönündeki ihbarı üzerine harekete geçti.

TERÖRİSTLER ARTAN MALZEMELERİ GÖMMÜŞ

Çamlıdere gişelerinden yaklaşık 3 kilometre ilerideki ormanlık alana giren patika yolun sonunda bombaların hazırlandığı tespit edildi.

Olay yerinde jandarma ve polis ekiplerinin yaptığı araştırma sonucunda toprağa gömülü TNT kalıpları, bomba düzeneği ve gübre bulundu. Bu durum, firari şüpheli Vahit A.’nın daha sonra gerçekleştirilecek ikinci bir saldırı için hazırlık yaptığı ihtimalini de güçlendirdi.

Patlayıcıları bulan piknikçilerin, mangalı yakamadan olay yerinden ayrıldıkları gözlendi.
Piknikçilerin, korkudan olay yerinde mangal malzemeleri ile pişirilmeye hazırlanmış eti ve ekmekleri de bırakarak ayrıldığı görüldü.

Haberin Devamı

Bombaların gömüldüğü bölgede, yarım metre derinliğinde ve 60 santimetre genişliğindeki çukur dikkat çekti.

Ankara’yı kana bulayan bomba Çamlıdere’de hazırlanmış
KAMYONETLE Mİ GETİRİLDİ?

Ormanlık alanda bırakılan malzemenin patlamada kullanılan BMW ile taşınmasının mümkün olmadığı kanaatine varan ekipler, savcılığın talimatıyla Çamlıdere gişelerindeki MOBESE kameralarını incelemeye aldı.

Ekipler, söz konusu malzemenin bir kamyonetle taşınıp taşınmadığını belirlemek için olay tarihinden önceki görüntüleri geriye dönük biçimde tarayacak. Bu şekilde bombayı getiren araç tespit edilecek.

BAKMADAN GEÇME!