Ankara'ya beyaz örtü, 4 il için kuvvetli yağış uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Ankaraya beyaz örtü, 4 il için kuvvetli yağış uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2012 07:42

Ankara karla kaplandı, Meteoroloji 4 il için kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Başkent'te Valilik, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile, engelli ve hasta personele 2 gün izin verdi.

Haberin Devamı

ANKARA'DA YOĞUN KAR YAĞIŞI

 

Ankara'da dün akşamdan itibaren beklenen kar yağışı geceden itibaren etkili oldu. Ankara beyaz örtü ile kaplanırken Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler olumsuzluk yaşanmaması için gece boyunca tuzlama ve kar küreme çalışması yaptı. Kar yağışı sırasında hızla giden bir araçtan sarkarak tehlikeli hareketler yapan bir vatandaş dikkatlerden kaçmadı. Ankara'nın imgelerinden Kuğulu Park'taki kuğular kar yağışından olumsuz etkilendi.

 

KAMU KURUMLARINDA HAMİLE VE HASTALARA 2 GÜN İZİN

Ankara Valiliği, başkentte etkili olan kar yağışı nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve emzikli bayanların, kalp ve böbrek yetmezliği, kontrol edilemeyen tansiyon yüksekliği ve kronik hastalıkları olanlar ile engelli kamu personelinin bugün ve yarın izinli sayılmalarını kararlaştırdı.

Haberin Devamı

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün hava tahmin raporlarından, soğuk ve kar yağışlı havanın etkili olduğu kentte buzlanma ve don olayı meydana gelebileceğinin anlaşıldığı belirtildi.

Açıklamada, “İl Hıfzıssıhha Kurulunun 25.01.2012 tarih ve 2012/1 sayılı tavsiye kararı uyarınca İlimiz Kamu Kurum ve Kuruluşlarında görevli hamile ve emzikli bayanlar, kalp ve böbrek yetmezliği ile kontrol edilemeyen tansiyon yüksekliği ve kronik hastalıkları olanlar ve engelli kamu personelinin 25-26 Ocak 2012 tarihlerinde idari izinli sayılmaları Ankara Valiliğince uygun görülmüştür” denildi.

ANKARA'YA BEYAZ ÖRTÜ / Foto Galeri

BAZI İLLER İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan meteorolojik uyarıya göre yarın saat 18.00'e kadar İzmir, Aydın, Muğla ile zamanla Manisa çevrelerinde aralıklarla kuvvetli sağanak yağış etkili olacak.

Vatandaşların ani sel, su baskını ve yıldırım gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları isteniyor.

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!