Ankara'nın yeni logosu 'gülen Ankara kedisi'

Güncelleme Tarihi:

Ankaranın yeni logosu gülen Ankara kedisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2010 12:53

Ankara Büyükşehir Belediyesinin bazı etkinliklerinde kullandığı “Gülen Ankara Kedisi” temalı logo tasarımı, Büyükşehir Belediye Meclisinin olağan toplantısında kabul edildi.

Haberin Devamı

Sizca Ankara'nın hangi logosu daha güzel
Yeni logo
Eski logo
İkisi de değil


Belediye Başkanlığı Binası Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantı öncesinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kucağına aldığı Ankara Kedisini bir süre sevdi.

Haberin Devamı

Daha sonra okunan komisyon kararında, Ankara Büyükşehir Belediyesinin ambleminin mahkeme kararıyla iptal edildiği hatırlatılarak, yapılan etkinliklerde belediyeyi sembolize eden bir logonun bulunmadığı belirtildi.

Kararda, logonun bazı etkinliklerde halkın beğenisine sunulduğu ve olumlu tepkiler alındığı vurgulanarak, “Ankara kedisinin kendine has mavi ve kehribar sarısı gözlerini, şehrimizin genç ve dinamik nüfusunu temsil eden bir yazı stilini ve Türk misafirperverliğini simgelemesi açısından da tebessümü kullanılması hedeflenmektedir. Daha önce tanıtımı yapılan logonun kullanım şekilleri kitapçığında yer alan tasarımın değişik versiyonlarının Ankara tanıtım logosu olarak kullanılması komisyonca uygun görülmüştür” denildi.

Komisyon kararının okunmasının ardından söz alan Gökçek, bugün logo görüşmelerinin olacağını bildiği için Hayvanat Bahçesi'nden, Ankara kedilerini toplantıya getirmek için ricada bulunduğunu söyledi

Haberin Devamı

 Gökçek, daha önce kendisine hediye edilen bir Ankara kedisini de Hayvanat Bahçesine verdiğini belirterek, “Hayvanat Bahçesi yetkilileriyle konuştum. Bir ailede bayağı yararlı olmuş ve orada da yavruları olmuş. İşte o yavrularından birisi de şu an elimde. Bir de daha önceki toplantıda tartışma olmuştu. Gözlerinin sarı ve mavi olmadığına dair... Bu nedenle bu kedileri buraya getirttim. Görebilirsiniz, gözleri aynı logoda olduğu gibi sarı ve mavidir” diye konuştu.

Ankaranın yeni logosu gülen Ankara kedisi
Ankaranın yeni logosu gülen Ankara kedisi
Ankaranın yeni logosu gülen Ankara kedisi

Ankara'nın ilk logosu Hitit Güneşi

Ata Kule ve Kocatepe Camili logo

'Ankara Kedi'li son logo














“LENS Mİ TAKTIRTTINIZ?”


Gökçeğin konuşması sırasında oturdukları yerden seslenen bazı meclis üyeleri, “Başkanım, kedilerin gözlerine lens mi taktırttınız yoksa?” dedi.
Bazı meclis üyelerinin ise salondaki kedilerin de gözlerinin sarı ve mavi olmadığını belirtmesi üzerine Gökçek, “Kontrol edin isterseniz lens var mı yok mu? Ayrıca kedilerin gözlerine iyi bakmanızı öneriyorum, mavi ve sarıdır. Değil diyorsanız ya kedilerin ya da sizin gözlerinizde bir şey var” ifadelerini kullandı.

“PLANIN ALTINDA BAŞKA BİR ŞEYTANLIK YATIYOR”

Daha sonra söz alan CHP Çankaya Meclis Üyesi İsa Hayırlı, son yılların en renkli Belediye Meclisi toplantısının yapıldığını, ancak bu renkli görüntülerin altında başka şeylerin yattığını söyledi. 

Haberin Devamı

Hayırlı, “Bu kedi logosunun nereden çıktığını bir araştıralım dedik. Bir de baktık ki planın altında başka bir şeytanlık yatıyor. Şimdi ben bu kedinin gözlerini merak ediyorum neden eğri diye? Şeytanlık varmış, ondan eğriymiş. Meğerse ayın 31'inde Ankara Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmuş bu logoyla ilgili. Onun için apar topar, 'Hayır Ankaralıların logosu olsun' diye bu kedi gelmiş. Şimdi merakla mahkeme kararını bekliyoruz” diye konuştu.

Daha sonra yeniden söz alan Gökçek, “Gülen Ankara Kedisi” temalı logonun herkesçe sempatik bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Tekrar söylüyorum. Bu bir amblem değil, tamamıyla bir logodur. Bütün dünyada ketleri sembolize eden böyle logolar vardır. Sempatik olduğuna inanıyorum. Burada İsa Bey ve CHP Grubu hariç hiç de muhalefetle karşılaşmadım.”

Gökçek daha sonra logoyu meclisin oyuna sundu. “Gülen Ankara Kedisi” temalı logo, 31 oya karşılık 59 oyla kabul edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!