Müthiş iddiada yeni gelişme

Güncelleme Tarihi:

Müthiş iddiada yeni gelişme
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2018 16:00

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin Afrin’i almasından sonra PYD/PKK güçlerinin Halep’e bağlı Tel Rıfat ile Minnag Havaalanı’nın TSK’nın denetimine geçtiği ileri sürüldü. Ancak askeri kaynaklar bu iddiaları yalanladı

Haberin Devamı

Yerel kaynakları Tel Rıfat yakınlarında bulunan Minnag Havaalanı herhangi bir çatışma yaşanmadan TSK’ye devredildiğini iddia etti. Afrin’in yaklaşık 20 kilometre güneydoğusunda bulunan Tel Rıfat’ta ise küçük çaplı bazı çatışmalar yaşandığı öne sürüldü.

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar da bugün öğle saatlerinde Afrin bölgesinden hareketlenen TSK unsurları ve ÖSO güçlerinin saat 15.00 itibarıyla Tel Rıfat ve Minnag Havaalanı’nda kontrolü sağladığı bilgisini paylaştı. Ağar, PYD/YPG’nin Şeyh İsa , Şeyh Hilal ve Kefreya’dan da kaçtığına dair bölgeden bilgi geldiğini söyledi.

STRATEJİK GEÇİŞ NOKTASI

Tel Rıfat’ın Suriye’deki geçiş noktaları açısından önemli bir boğaz olduğu ifade ediliyor. Tel Rıfat’ın alınmasından sonra TSK birliklerinin Menbiç’e daha kolay ilerleyebileceği de ortaya atılan iddialar arasında. Tel Rıfat hattının kontrol altına alınması, önemli ölçüde doğu- batı güzergâhının, El Bab ve doğusunda kalan bölge ile Halep arasındaki hattın da kontrol altında tutulmasına olanak sağlayacak. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da, Afrin’de tam kontrol sağlanmasından sonra hedefte Tel Rıfat ve Menbiç’in olacağı mesajlarını vermişti. Tel Rfıat halkı da bölgede teröristlere karşı gösteriler yapıp, TSK’yı bölgeye davet etmişti.

Haberin Devamı

ASKERİ KAYNAKLAR YALANLADI

Türk güvenlik kaynakları, bölgedeki yerel kaynaklardan Tel Rıfat ve Minnag Havaalanının boşaltıldığı ve buralara TSK destekli ÖSO birliklerinin girmeye başladığı iddialarının geldiğini belirtirken, askeri kaynaklar ise TSK ve ÖSO’nun her iki yerin de merkezine girmediğini vurguladılar.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!