Ankara'dan Trump'ın vize kararına tepki

Güncelleme Tarihi:

Ankaradan Trumpın vize kararına tepki
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2017 13:02

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, ABD Başkanı Donald Trump'ın vize kararını "ABD'nin kendi tarihini inkar" olarak yorumladı.

Haberin Devamı

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu.

Kaynak, Anayasa değişikliğine ilişkin kanunla ilgili, "Halk kendisi bizzat seçecektir yürütme organını ve güvenoyunu kendisi verecektir. Meclis tarafından 'başkanın ve hükümetin Türkiye'yi yönetmediği' iddiasıyla yeni seçim kararı alınırsa da halk, güvenini tazeleyecektir ya da tazelemeyecektir. Doğrudan halkın iradesine dayanan, gerçekten doğrudan demokrasinin çok güzel bir örneği olacaktır." dedi.

TRUMP'IN VİZE KARARI
ABD Başkanı Trump'ın imzaladığı başkanlık kararnamesini ilişkin 'ABD'nin kendi tarihini inkar olur' değerlendirmesinde bulunan Kaynak, şunları söyledi:

"Türkiye'de 3 milyon mülteci var, bu mültecilerin büyük çoğunluğu Suriyeli ama Filistinliler, Iraklılar, Afganlar var hatta Ermeniler var. Biz, bunların tamamına sadece insan olarak bakıyoruz. Tamamının sağlığını, eğitimini, geleceğini inşa etmeye çalışıyoruz. Bizim hem kültürümüz hem tarihi köklerimiz böyle yapmamızı gerektiriyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!