Ankara'daki patlamada hayatını kaybeden Gülşen Yıldız'ı arkadaşları anlattı

Güncelleme Tarihi:

Ankaradaki patlamada hayatını kaybeden Gülşen Yıldızı arkadaşları anlattı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2016 14:50

Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden Gülşen Yıldız için dün mezun olduğu Ankara Üniversitesi'nde tören düzenlendi. Yıldız, üniversite yıllığındaki yazılarla da anıldı.

Haberin Devamı

Arkadaşları Yıldız’a,  “Hayat bizi nereye götürecek" diye sormuşlardı. Arkadaşlarının anma törenindeki yanıtı, “Hayat maalesef Gülşen’e genç yaşında ölümün soğuk yüzünü gösterdi” şeklinde oldu.Ankara’da 17 Şubat’ta yapılan terör saldırısında hayatını kaybeden Gülşen Yıldız için mezun olduğu Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde tören düzenlendi.  Törende üniversitenin girişine Gülşen’ın fotoğrafları, öğrenciyken çalıştığı okul gazetesi “Görünüm”de çıkan haberlerinin yer aldığı bir masa konuldu.

Yıldız’ın arkadaşları ve öğretmenlerinin katıldığı törende gözyaşları sel oldu. Törende Yıldız’ın üniversite anı defteri de masadaydı. İşte o anı defterinde yazılan yazılardan bazıları şöyle: 

HAYAT BİZİ NEREYE GÖTÜRÜR BİLMİYORUM

Demet:  Sevgili Gülşen, özellikle voleybol oynarken topu karşılamada verdiğin mücadele ve kendine has stillerin hepsi de takdire şayandı. Hayat bizi nereye götürür bilmiyorum ama yollarımız ayrı da olsa ayrı şehirlerde de bulunsak görüşmeyi dilediğim canım arkadaşım. Uğraşılarını verdiğin hedeflerinde başarılar dilerim.

Haberin Devamı

DÜNYAYI DEĞİŞTİRMEK İSTEYEN ÇIĞLIK YARIN OLDU

Gökberk: Okulun ilk başlarında dikkatimi çeken nadir insanlardan biriydin. Ağır başlı hallerine, sessizliğine, kendine has yalnızlığınla, dünyayı umursamaz görünen gözlerinle seni merak etmiştim. Şimdi o ağırbaşlı hallerinde ne çocuk olduğunu, sessiz hallerinde dünyayı değiştirmek isteyen çığlıkların olduğunu ve dünyaya, olanlara uzaktan bakan gözlerinde ne yangınların gizli olduğunu görebiliyorum. Hep böyle hiç değişmeden, var olan sıcaklığınla kal.AĞLAMAYA

YATKIN GÖZLERİNDEN YAŞ AKMASIN

Ezgi: Etliye, sütlüye, vizeye karışmayan Anadolu insanı. Çoğu zaman duygusal takılan, hüzünlere kendimizi bırakıp aramızdan ayrılan, ama mutlu olunca gözleri dolunay gibi parlayan sevgili arkadaşım. Ağlamaya yatkın gözlerinden bir daha yaş akmaz inşallah. 

HUZUR BULDUĞU ARKADAŞIM

Ercan: Gülşen Ankara İletişimin bana kazandırdığı ilklerden. Okulda yüzünü gördüğümde huzur bulabildiğim ilklerden. Söylediği oyun havalarına benim eşlik edişimle en sıkıcı dersleri eğlenceli hale getirmeyi başardık. 

Haberin Devamı

SAMİMİYETİN DİĞER ADI

Evren: Güler yüzlü arkadaşım, samimiyetin diğer adı. Sen de diğer insanlardan farklı o kadar çok şey var ki. Sen hiç kimseye kızmaz mısın, küsmez misin, kötü söz söylemez misin? Güler yüzünle, söylediğin türkülerle, sınava saniyeler kala bize ders anlatman ile kalacaksın aklımda.

BAKMADAN GEÇME!