Ankara'daki doğalgaz problemi

Güncelleme Tarihi:

Ankaradaki doğalgaz problemi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 1999 00:00

Haberin Devamı

Botaş, Cezayir'den alınan sıvılaştırılmış doğalgazı (LNG) taşıyan geminin hava muhalefeti nedeniyle Marmara Ereğlisi LNG terminaline yanaşamaması nedeniyle Ankara'ya sevkedilen doğalgazın basıncında düşme olduğunu bildirdi.

Botaş'tan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Ankara'ya verilen doğalgazın basıncında meydana gelen düşüşün nedenlerine açıklık getirildi.

Açıklamada, Cezayir'den alınan sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) taşıyan geminin hava muhalefeti nedeniyle 3 gün süreyle Marmara Ereğlisi LNG tesislerine yanaşamadığı kaydedildi.

Açıklamada, "öte yandan gemide 10 Kasım 1999 gece saat 24 itibarıyla çapa arızası da meydana gelmiştir. Bu nedenle, gemiden doğalgaz ikmali yapılamadığından doğalgaz boru hattının sonunda bulunan Ankara'da da gaz basıncı düşmüş bulunmaktadır" denildi.

Durumun düzeltilmesine dönük çalışmalara devam edildiği belirtilen açıklamada,"Geçmiş senelerde de karşılaşılan bu durumun kesin neticeye bağlanması, Ankara'ya kuzey veya doğudan ikinci bir doğalgaz kaynağının bağlanması halinde çözüme kavuşabilecektir" görüşüne de yer verildi.

Botaş tarafından EGO'ya, abone kayıtlarının durdurulmasına ilişkin muhtelif uyarılar yapıldığı da hatırlatılan açıklamada, uyarılara rağmen EGO'nun Ankara'da yeni abone kayıtları yapmaya devam ettiği, bundan dolayı Botaş'tan planlananın üzerinde gaz çekmeye devam ettiği belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Ankara şehrinin, doğalgaz boru hattının sonunda yer almasından ötürü, planlamaların üzerinde gaz çekişi yapılması halinde özellikle kış aylarında bu çekişlere esas olan gaz ihtiyacının temin edilmesinde önemli güçlükler yaşanmaktadır. Olumsuz hava koşulları, bu güçlüklerin en önemlilerindendir"



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!