Ankara'da bugün (Pazartesi) okullar tatil mi? Vali açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Ankarada bugün (Pazartesi) okullar tatil mi Vali açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2017 18:26

'Ankara'da 9 Ocak Pazartesi günü okullar tatil mi?' sorusu yanıtını buldu. Öğrenciler dün gün boyu 'Ankara'da pazartesi günü okullar tatil olacak mı?' sorusuna yanıt aramıştı. Akşam saatlerinde açıklama Ankara Valisi Ercan Topaca'dan geldi. Topaca, twitter'dan okulların tatil olmadığını duyurdu.

Haberin Devamı

Ankara'da bugün okullar tatil değil. Kentte birkaç gündür devam eden kar yağışlarının ardından öğrenciler tatil beklentisine girmişti. Ankara Valisi ise okulların tatil olmadığını twitter hesabı üzerinden duyurdu.

Ankara Valisi Ercan Topaca öğrencilerin twitter'dan 'Okullar yarın tatil mi?' sorusu üzerine "Sevgili öğrenciler Meteorolojik verilere göre, Ankara'da okulların tatil edilmesini gerektiren bir durum bulunmamaktadır. İyi dersler" yanıtını verdi. 

Başkent Ankara'da dün sabaha karşı başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışına karşı Büyükşehir Belediyesi, kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının trafik ve yaya ulaşıma engel olmaması için ekiplerin, 3 vardiya halinde 7/24 görev başında olduğunu bildirdiler. Yetkililer, dün akşam saatlerinde başlayan, ancak karın kesilmesinin ardından, hava sıcaklığının düşmesiyle buzlanan yollarda tuzlama yapıldığını belirterek, sabah saatlerinde de kar yağışının artmasıyla, araçlar ve yaya ekiplerle hem yollarda hem de merkezi noktalardaki kaldırımlarda küreme çalışmaları yapıldığını söylediler.

Haberin Devamı

Ankarada bugün (Pazartesi) okullar tatil mi Vali açıkladı

Ankara'da öğrencilerin gözü Vali Ercan Topaca'ya çevrilmişti. Vali Topaca'nın kendisine gelen mesajı paylaştığı görüldü. O mesajda "Camdan bugün bakma valim. Gönlümüzü yakma valim. Bu gece kar yağdı say. Gel okulları tatil eyle' yazdığı görüldü. 

EN ÇOK KAR ALAN YERLER

Kar yağışının özellikle İstanbul Yolu, Ayaş Yolu, Konya Yolu, Turan Güneş Bulvarı, İncek Bulvarı, Havaalanı Yolu, Dikmen Bölgesi, Keçiören-Bağlum bölgesi ile şehrin yüksek noktalarında etkili olduğunu belirten yetkililer, çevre ilçelerde ise Polatlı, Haymana, Çubuk, Çamlıdere ve Kızılcahamam’da yoğun şekilde karla mücadele çalışmaları yapıldığını belirttiler. Yetkililer, karla mücadele çalışmaları kapsamında, Büyükşehir Belediyesinin Güvercinlik, Dikmen, Pursaklar- Saray ve Mamak’ta bulunan 4 tuz silosunun da aktif olarak hizmet verdiğini kaydettiler

 

Haberin Devamı

Ankarada bugün (Pazartesi) okullar tatil mi Vali açıkladı

Meteorolojinin son tahminlerine göre Ankara'da kar yağışı aralıklarla devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!