Ankara'da festival başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Ankarada festival başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2003 15:26

Başkent, yoğun politik gündeminin arasında sinema ile 'soluk alacak'. Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından bu yıl 15'ncisi düzenlenen, Ankara Uluslararası Film Festivali 18 Aralık'ta başlıyor.Tükiye'nin yanısıra dünyanın dört bir yanından seçkin filmlerin sunulacağı festival 28 Aralık'a kadar sürecek.

Haberin Devamı

Festivalin en heyecanlı bölümü Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması. Bu yıl, Ziya Öztan’ın "Abdülhamid Düşerken", Zeki Demirkubuz’un "Bekleme Odası", Hakan Haksun ve Ercan Durmuş’un "Kolay Para", Reis Çelik’in "İnat Hikayeleri", Ümit Cin Güven’in "Metropol Kabusu", Ömer Kavur’un "Karşılaşma", Yüksel Yavuz’un "Küçük Özgürlük", Derviş Zaim’in "Çamur" adlı filmleri ödül için yarışacak.

Ulusal Uzun Film Yarışması’nın Seçici Kurulu’nda; yönetmen Şerif Gören, sinema eleştirmeni Alin Taşcıyan, oyuncu Muzaffer Özdemir, Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi yöneticisi Mithat Alam, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden öğretim görevlisi Hasan Ünal Nalbantoğlu bulunuyor.

Çankaya Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Ankara Uluslararası Film Festivali’nin tüm ödülleri yine Çankaya Belediyesi tarafından karşılanacak. Bu yıl Ulusal Uzun Film Yarışması’nda, “En İyi Film”e 25 milyar TL, “Mahmut Tali Öngören Özel Ödülü”ne 10 milyar TL, “Onat Kutlar En İyi Senaryo Ödülü”ne 10 milyar TL, “Umut Veren Yeni Yönetmen”e 7 milyar TL, “Umut Veren Yeni Senaryo Yazarı”na 5 milyar TL ödül dağıtılacak.
 
ANKARA'DAN İSTANBUL'A ÖDÜL

Haberin Devamı

Festival kapsamında her yıl, sinema sanatına katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara verilen Kitle İletişim Ödülü, bu yıl İstanbul Kültür Sanat
Vakfı tarafından düzenlenen Uluslararası İstanbul Film Festivali'ne sunulacak.

Uluslararası İstanbul Film Festivali bu ödüle"İlk defa 1982 yılında 'film haftası' olarak giriştiği sinema festivali yapma işini 'uluslararası bir festival' haline getirerek, Türkiye' de 'sinemayı' ve 'sanatı' buluşturduğu,Türkiye'de sinemanın gelişimini destekleyerek, nitelikli filmlere gösterim olanağı sağladığı ve Türk sinemasının uluslararası düzeyde tanıtımına katkıda bulunduğu için verilecek.

Uluslararası İstanbul Film Festivali'ne ödülü, 18 Aralık gecesi
düzenlenecek açılış töreninde sunulacak. Ödülü Festival adına, Festival Yönetmeni Hülya Uçansu alacak.

Festival ile ilgili ayrıntılı bilgi için:
www.filmfestankara.org.tr

Festival programı ile ilgili ayrıntılı bilgi için:
http://www.filmfestankara.org.tr/tr/dunyaprog.htm

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!