Ankara'da büyük itlaf

Güncelleme Tarihi:

Ankarada büyük itlaf
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2006 17:20

Ankara Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, Sincan ve Nallıhan'da kuş gribi vakalarının görüldüğü yerde 10 kilometre çapındaki alanda tüm kanatlı hayvanları gazlı fırınlar ile itlaf edecek.

Ankara Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, Ankara'nın Nallıhan ilçesinde kuş gribi virüsünün tespit edildiğini, Sincan Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde de bir kişiye kuş gribi hastalığı teşhisi konulduğunu hatırlatarak, bu nedenle söz konusu bölgelerin karantina altına alındığını ve vakaların görüldüğü yerde 10 kilometre çapında bir alanda kanatlı itlafı yapılmasına karar verildiğini belirttiler.

Nallıhan'da itlaf çalışmalarının başladığını, Sincan'da ise bu akşam başlayacağını ve gece boyunca süreceğini belirten yetkililer, itlafta kullanılacak olan gazlı fırınların son derece modern olduğunu ve hayvanlara acı vermeden itlafın gerçekleştirileceğini bildirdiler. Yetkililer, itlaf edilen hayvanların tıbbi atık olarak değerlendirileceğini ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı yetkililerine teslim edileceğini de kaydettiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!