Ankara Valisi'ne suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

Ankara Valisine suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2001 00:00

Bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, Ankara Valiliği'nin gönderdiği yazı ile kendilerini tehdit ettiklerini öne sürerek, Vali Yahya Gür ve Yardımcısı İsmail Özdemir hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı avukat Ali Ersin Gürve HADEP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Demir'in de aralarında bulunduğu grup, Ankara Adliye Sarayı'na gelerek, hazırladıkları suç duyurusu dilekçesini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere müracaat savcılığına verdi. Avukat Gür, Ankara Valiliği'nin kendilerine, "ortada olmayan bir gösteri için tehditkar üslupla yazılmış bir yazı gönderdiğini" söyledi.

Dilekçede, Valiliğin 18 Aralık 2000 tarihinde, sivil toplum kuruluşları ÇHD, İHD ve Halkevleri ile siyasi partiler HADEP, ÖDP, EMEP ve DBP'ye elden bir yazı gönderdiği bildirilerek şöyle dendi:

"Yazıda, kuruluş ve partilerin 24 Aralık 2000'de Kızılay Meydanı'nda gerçekleştirilecek eyleme katılmamalarının istendiği, katılanlar hakkında gerekli tahkikatın yapılacağının bildirildi. Valilik bu 'tasarrufu' ile var olmayan hayali bir eylem yaratmış, adı geçen kuruluşları tehdit ederek gözdağı vermiştir. Valilik öte yandan kendi görev alanı dışında tamamen yargının yetkisi dahilinde bulunan bir konuya müdahale etmiş, görev ve yetkisini kötüye kullanmıştır."

Dilekçede ayrıca Ankara Valisi Yahya Gür ve Yardımcısı İsmail Özdemir'den şikayetçi olunduğu ve haklarında gerekli işlemin başlatılması talep edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!