Ankara’nın susuzluğuna ’okulları geç açalım’ tedbiri

Güncelleme Tarihi:

Ankara’nın susuzluğuna ’okulları geç açalım’ tedbiri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2007 00:14

İki belediye başkanı Kadir Topbaş ve Melih Gökçek susuzluğa çare arayışında ters düştü. Gökçek Ankara’da su kesintilerini başlatırken, Topbaş kesintinin tüketimi artırdığını ileri sürdü.

KURAKLIK nedeniyle su sorununun had safhaya ulaştığı Ankara’da 1 Ağustos’tan itibaren su kesintisi programı uygulanacak. 2 bölgeye ayrılan başkente 2 gün arayla su verilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bir televizyon programına katılarak, Milli Eğitim Bakanlığı’na da okulların yaklaşık bir ay gecikmeli olarak 15 Ekim’de açılmasını teklif edeceklerini söyledi. Bu fikre hem belediyecilerden hem eğitimcilerden hem de doktorlardan tepki geldi.

TOPBAŞ KARŞI Ankara’daki su kesintisi uygulamasına, barajlardaki doluluk oranı yüzde 70 azalan İstanbul’un Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş karşı çıktı. Topbaş, su kesintisine gitmek istemediklerini, bunun da daha fazla su tüketimine neden olacağını belirtti.

Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün de geçtiğimiz hafta, su kesintilerinin susuzluğa çare olup olmayacağı yönünde şüphelerini dile getirerek, "Kesintinin dozu kaçarsa tasarruf değil, israf olur" diye konuşmuştu.

Ankara’daki okulların bir ay gecikmeli açılması önerisi, eğitim camiasında da kafaları karıştırdı. Bağımsız Eğitimciler Sendikası Başkanı Gürkan Avcı teklife karşı çıktı. Avcı şunları söyledi: "Öneri makul değil. Aklına gelmiş söylenmiş gibi duruyor. Farklı önlemler varken, okulları kapatalım demek olmaz. O zaman Ankara’yı terkedelim. Mazeret yerine çözüm üretilmeli."

DOKTORLAR ENDİŞELİ
Su kesintisi programını, Ankara Tabip Odası yetkilileri endişeyle karşıladı. Acil servislere başvuran hastalarda ishaller ve ateşli dizanteri vakalarında su kesintileri yaygınlaşmadan artış olduğunu belirten oda yetkilileri, ishal, tifo, kolera gibi su ve gıda kaynaklı hastalıklarda artış beklediklerini bildirdiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!