Ankara’nın 20 yıllık suyu var

Güncelleme Tarihi:

Ankara’nın 20 yıllık suyu var
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2009 00:00

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, hiç yağış olmasa bile Ankara’nın 20 yıllık suyunun bulunduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre Gökçek, Kıbrıs Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin geleneksel Aşure Günü etkinliğinde yaptığı konuşmada, Ankara’nın 20 yıllık su sorununun çözüldüğünü söyledi. Suyla ilgili iddiaları da yanıtlayan Gökçek, şunları kaydetti:

"Televizyonlarda bilen de bilmeyen de konuşuyor. ’Gerede’ye yeni baraj yapılsaydı, susuzluk çekmezdik’ diyenler var. Aslında Gerede bölgesi ile Çamlıdere arasında 30 kilometre mesafe var. Gerede’ye yağan yağmur, Çamlıdere’ye de yağıyor. Oraya baraj yapsaydık, gene susuz kalırdık. Tek çözüm yolumuz, 7 milyar metreküp suyun bulunduğu Kesikköprü Barajı idi. Ankara’ya hiç yağış yağmasa bile Ankara’nın 20 yıllık suyu var. Ben her sabah ama istisnasız her sabah, sudan içerim ki gittiğim yerde soran olursa ’ben de içiyorum’ diyebileyim. Demiyorum ki şişe suyu kalitesinde ama Allah’a hamdolsun ki artık susuz değiliz. Gerede sistemi de önümüzdeki ay ihale edilecek."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!