Ankara metrosunda "öpüşme" eylemi

Güncelleme Tarihi:

Ankara metrosunda öpüşme eylemi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2013 18:03

Ankara'da Kurtuluş metro durağında "Sayın yolcularımız lütfen ahlâk kurallarına uygun hareket ediniz" anonsu yapılması protesto edildi. Sosyal medyada örgütlenen çiftler Kurtuluş metro istasyonuna gelerek öpüştü. Bazı kişiler ise çiftlerin bu eylemine tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Eylem öncesi Ankara Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri ve metro güvenlik görevlileri istasyon önlerinde 2'şer kişilik ekipler halinde nöbet tuttu. Ayrıca Kurtuluş istasyonunun girişinde ve çıkışında 5 adet polis aracı da hazır bekletildi.

ANKARA'DA ÖPÜŞME EYLEMİ / Foto Galeri

Başkentte, metro istasyonunda yapıldığı ileri sürülen anonsa tepki gösteren bir grup, "öpüşme eylemi" yaptı. Geçen hafta  Kurtuluş  metro istasyonunda  "Sayın yolcularımız lütfen ahlak kurallarına uygun hareket ediniz" anonsu yapıldığını ileri süren grup, protesto için söz konusu istasyonunun girişinde bir araya geldi.

Haberin Devamı

Gişelerden geçerek istasyona inmek isteyen gruptakiler, güvenlik güçlerinin izin vermemesi üzerine, gişelerin önünde öpüşerek, yapıldığı ileri sürülen anonsu protesto etti. Bu arada, farklı görüşteki başka bir grup da  metro istasyonuna gelerek eylemcilere tepki gösterdi. Güvenlik güçleri,  olumsuzluk yaşanmaması için iki grup arasına girerek önlem aldı.

ÖPÜŞME EYLEMİNE KARŞI ATAK

Sosyal medyada “25 Mayıs Cumartesi Saat 18:30’da Kurtuluş metroda öpüşüyoruz” şeklinde duyurulan eyleme, Ak Partili gençler karşı eylemle yanıt verdi. Kendilerine “AK Ekip” adı veren gençler, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Tanıtım Ve Medya Başkan Yardımcısı Celal Karaman imzasıyla sosyal medyada “KurtuluşMetroda Ahlaksızlığa Hayır” kampanyası başlattılar.

Bu eyleme karşılık olarak sosyal medya gündemi yarattıklarını söyleyen Karaman, “AK Ekip olarak bu tür ahlaksız eylemlere karşı olduğumuzu duyurmak istiyoruz” dedi.

'AHLAKSIZLIK ÖZGÜRLÜK DEĞİL' 

“Kurtuluş Metroda Öpüşüyoruz” eylemine tepki gösteren Karaman, başlattıkları karşı eylemle ilgili Hürriyet’e şu açıklamada bulundu:

“Özgürlüğü yanlış anlayan bu arkadaşlara ve Türkiye’deki diğer arkadaşlara bir mesaj vermek istedik. ‘KurtuluşMetroda AhlaksızlığaHayır’ başlığıyla da aslında ahlaksızlığın özgürlük olmadığının herkes tarafından bilinmesi gerektiğini düşündük. Özgürlük adı altında yapılan bu tür ahlaksız eylemlere her zaman tepki göstereceğimizi, yalan yanlış bilgilerle insanları yanlış yönlendiren her sosyal medya ekibine karşı olduğumuzu buradan bildiririm."

Celal Karaman başkanlığında AK Parti'ye gönül veren insanların sosyal medyada birlikte hareket etmeleri ile oluşturulan ‘AK Ekip’ alt yapısı 1 yıl önceye dayanmasına rağmen tam olarak 1.5 ay önce çalışmalara başlayıp, Türkiye’de twitter ve facebook'da gündem yaratıyor. Karaman, AK Ekip’in gerçek amacının sosyal medyadaki bilgi kirliliğinin önüne geçmek ve doğru bilgileri zamanında ve yerinde vermek olduğunu belirterek, yaptıkları işi şu sözlerle açıkladı:
“AK Ekip videoların belli bölümlerini keserek suni gündem yaratmak yerine, videoların, resimlerin tamamıyla ilgilenen ve sosyal medyadaki kullanıcılara gerçek bilgiyi anlatmaya çalışmayı kendine prensip bilmiştir. Bundan sonra daha fazla çalışacak ve particiliğin dışında gerçekleri herkese duyurmaya çalışan bir ekip olarak çalışmaya devam edeceğiz.” (Fatma AKSU/İSTANBUL)

KURTULUŞ METROSUNDA ÖPÜŞME EYLEMİ
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!