Son dakika haberi: Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi! Ankara'da sel can aldı! Meteoroloji'den yeni uyarı

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2022 15:38

Ankara’da kuvvetli yağış etkili olurken, yollar kısa sürede göle döndü; bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Kentin çeşitli noktalarında çatılar uçtu, ağaçlar devrildi. İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, "Ankara’da sele kapılan bir vatandaşımızın cansız bedenine ulaşıldı. Bir vatandaşımız için daha kayıp ihbarı yapıldı. Arama kurtarma çalışmalarına AFAD koordinasyonunda devam ediliyor" açıklamasını yaptı. Hayatını kaybeden kişinin CHP Mamak Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlkay Yiğit olduğu belirlendi. Öte yandan Meteoroloji bölge bölge uyardı. Yapılan uyarıda, "Yağışlı havanın bu gece yarısından sonra yine etkili olması bekleniyor" denildi.

Haberin Devamı

Ankara'da aralıklarla etkili olan yağmur, öğleden sonra etkisini artırdı. Şiddetli yağış, özellikle Çankaya, Mamak, Altındağ ve Keçiören ilçelerinde etkili oldu. Birçok noktada su birikintileri oluştu, Çankaya Dikmen bölgesinde bazı yollar kısa sürede göle döndü. Yağış şehir içi ulaşımı da aksattı. Sürücüler, araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekerken, bazıları yollarda kaldı. Bazı ev ve iş yerlerini su basarken, belediye ekipleri temizlik çalışması başlattı. 

BİNALARIN ÇATILARI UÇTU, AĞAÇLAR DEVRİLDİ

Kentte yağmur ile birlikte rüzgar da etkili oldu. Bazı bölgelerde binaların çatıları uçtu, ağaçlar devrildi. Altındağ ilçesinde binanın camları şiddetli rüzgarda kırıldı, cami minaresindeki hilal de uçtu. 

Öte yandan İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Ankara'da etkili olan şiddetli yağmur ve rüzgara ilişkin Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, "Ankara’da yağışlı hava etkili oluyor. Şu ana kadar metrekareye 20 kilogram yağış düştü, önemli bir ihbar ulaşmadı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nda gelişmeleri takip ediyoruz" dedi.

Son dakika haberi: Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi Ankarada sel can aldı Meteorolojiden yeni uyarı

Haberin Devamı

MAHSUR KALAN 5 ÇOCUK KURTARILDI

AFAD tarafından yapılan açıklamada, “Ankara’da 11.06.2022 tarihi saat 14.30 sularında başlayan kuvvetli yağış nedeniyle Altındağ, Çankaya, Keçiören, Yenimahalle, Mamak ve Gölbaşı ilçelerinden ihbarların geldiği bilgisi alınmıştır. Ankara ili Çankaya ilçesine metre kareye yarım saatte 28 kg yağış düşmüştür. Meteoroloji Genel Müdürlüğünce; akşam saatlerinde başlayacak olan aşırı yağışlar neticesinde Çamlıdere, Kızılcahamam, Güdül, Beypazarı, Nallıhan Polatlı ilçelerine turuncu ikaz verilmiş, diğer ilçelere ise sarı ikaz uyarısı yapılmıştır. Saat 21.30 itibariyle 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen bilgiler doğrultusunda itfaiyeye 2 bin 719 ve Ankara İl AFAD’a 317 ihbar olmak üzere toplamda 3 bin 36 ihbar ulaşmıştır” denildi.

Açıklamanın devamında, “İncesu ve Karapürçek’te su baskınlarında mahsur kalan 5 çocuk kurtarılmıştır. Sel sularına kapılan bir vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Olay bölgesinde kayıp olduğu bilgisi alınan bir vatandaşımızı arama çalışmaları devam etmektedir. Olay bölgesine, Ankara İl AFAD'dan 30, JÖAK’tan 23, itfaiyeden 20, İHH’dan 7, AKUT’tan 17, ANDA’dan 12 olmak üzere toplamda 109 kişilik ekip yönlendirilmiştir. Ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesine ait 6 iş makinası da çalışmalarda yer almaktadır. Gelişmeleri takip ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

ÇATAKLI ACI HABERİ DUYURDU!

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ankara’da sele kapılan bir vatandaşımızın cansız bedenine ulaşıldı" dedi.

Haberin Devamı

KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ

Öte yandan Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı'nın cansız bedenine ulaşıldığını açıkladığı kişinin CHP Mamak Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlkay Yiğit olduğu belirlendi. Sel sularında yaklaşık 1,5 kilometre sürüklendiği belirlenen Yiğit'in cesedi, yapılan incelemenin ardından Ankara Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

ÇELİK'TEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Ankara'da sele kapılarak hayatını kaybeden CHP Mamak Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlkay Yiğit için başsağlığı mesajı yayımladı

Çelik Twitter'dan yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: Ankara’daki sel felaketinde hayatını kaybeden CHP Mamak Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlkay Yiğit’e Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve CHP camiasına başsağlığı diliyoruz.

Haberin Devamı

1 KAYIP DAHA VAR

Çataklı ayrıca, "Ankara Altındağ Tatlar'da bir vatandaşımız için daha kayıp ihbarı yapıldı. Kendisinden haber alınamayan vatandaşımızın aracı, selde sürüklenmiş olarak dere yatağında bulundu. Arama kurtarma çalışmalarına AFAD koordinasyonunda devam ediliyor" açıklamasını yaptı.

ARAÇLAR SELE KAPILDI 

Öte yandan yağmurun en fazla etkili olduğu bölgelerden Mamak ilçesinde cadde ve sokaklar, suyla kaplandı. Akdere Caddesi'nde bazı araçlar ve motosikletler, suya kapılarak sürüklendi. İçinde kimsenin olmadığı otomobil ile motosikletin sürüklenme anı, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Son dakika haberi: Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi Ankarada sel can aldı Meteorolojiden yeni uyarı

 

Haberin Devamı

METEOROLOJİ'DEN YENİ UYARI

Yapılan açıklamada, "Yağışlı havanın bu gece yarısından sonra yine etkili olması bekleniyor. Gece ve yarın (Pazar) sabah saatlerinde Marmara bölge geneli, sabah saatlerinden itibaren İç Anadolu’nun kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Konya’nın kuzeyi), Batı Karadeniz ve Kütahya çevreleri ile Afyonkarahisar’ın kuzeyi; öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz’in iç kesimleri, (Çorum, Amasya, Tokat), Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu (Erzurum, Kars, Ardahan), Niğde ve Kayseri çevreleri ile Adana’nın kuzey ilçelerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi.

Haberin Devamı

YAVAŞ'TAN AÇIKLAMA: SALI GÜNÜNE KADAR YAĞIŞLAR DEVAM EDECEK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yaptığı açıklamada, "Ankara'da gök gürültülü sağanak yağış nedeniyle Belediyemize şu ana kadar evi iş yeri ve caddelerde yaklaşık 300 bölgede su baskını, 35 ağaç devrilmesi, 23 çatı uçması, 3 elektrik direği devrilmesi ihbarı ulaşmış, 35 vatandaşımız ise kurtarılmıştır. Ekiplerimiz ihbar bölgelerine derhal sevk edilmiştir.  Mağduriyetlerin giderilmesi için 153 nolu telefonumuzu arayabilirsiniz. Salı gününe kadar bu yağışlar devam edecektir. Ekiplerimizin hepsi hazır durumda bekleyecektir.  Ankara'mıza geçmiş olsun diyorum. Çok şükür şu ana kadar bize bildirilen can kaybı bulunmamaktadır." dedi.

Son dakika haberi: Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi Ankarada sel can aldı Meteorolojiden yeni uyarı

YAĞIŞ ŞİDDETİNİ ARTIRACAK

CNN TÜRK muhabiri Fevzi Özgür Altın, canlı yayında "Ankara'da şiddetli yağış etkisini göstermeye başladı. Etkili yağış nedeniyle kısmi olarak trafikte de yoğunluk var. Trafik şu an açık ama ilerleyen dakikalarda ne olacağı belli değil. Bazı noktalarda şiddetli yağış nedeniyle yolların kapandığı iddia ediliyor. Büyükşehir belediye ekipleri kapanmış yollara ulaşmaya çalışıyor. Yağışın artarak etkisini devam etmesi bekleniyor." dedi.

Son dakika haberi: Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi Ankarada sel can aldı Meteorolojiden yeni uyarı

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN UYARI

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan uyarıda "Bugün Ankara'da başlayan ve merkeze yönelen gök gürültülü sağanak yağışların akşam saatlerine kadar devam etmesi beklenmektedir. Büyükşehir Belediyemiz tüm birimlerinden 1277 araç 3138 personeliyle teyakkuz halinde olup, vatandaşlarımızın da yağışın olası olumsuzluklarına karşı dikkatli ve tedbirli olmasını rica ederiz." denildi.

AYDIN'DA SAĞANAK YAĞIŞ

Aydın'da aniden bastıran sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Bardaktan boşalırcasına gerçekleşen yağışta cadde ve sokaklar dereye döndü. Şehir merkezinde pek çok yerde sel baskınları yaşanırken yağışın tüm hızıyla devam ettiği Aydın'da ekipler, çalışma başlattı.

Öğle saatlerinde aniden başlayan yağışla birlikte özellikle Atatürk Bulvarı ve çeşitli bölgelerde su baskınları yaşandı. Bir çok cadde ve sokak adeta dereye dönerken şehrin yukarısından aşağıya akan sular nedeniyle bazı ev ve işyerlerinde su baskınları oluştu.

Sel baskınları nedeniyle bölgede tüm ekipler teyakkuz halinde bulunurken, Aydın ve çevresinde yağışların pazartesi sününe kadar aralıklarla devam edeceği belirtildi.

Son dakika haberi: Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi Ankarada sel can aldı Meteorolojiden yeni uyarı

ESKİŞEHİR’DE SAĞANAK ETKİLİ OLDU

Eskişehir’de etkili olan sağanak nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu, trafikte aksamalar yaşandı.

Kentte, aniden bastıran ve yaklaşık 10 dakika süren sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Yağmura hazırlıksız yakalananlar, kapalı alanlara ve saçak altlarına sığındı. Sağanak nedeniyle Eskişehir- Ankara çevre yolu ile cadde ve sokakta su birikintisi oluştu.

Meteoroloji verilerine göre, yağışlar bugün ve yarın aralıklarla sürecek. Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nin su baskınlarına karşı yaptığı açıklamada ise, "Kuvvetli yağışlar beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

METEOROLOJİ'DEN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Karaman dışında İç Anadolu bölge geneli, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Hakkari, Van'ın doğusu ve Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkiinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların: Marmara, Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz, Burdur, Isparta, Kayseri, Amasya, Tokat, Çorum, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan çevreleri ile Antalya'nın kuzeybatı kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

Son dakika haberi: Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi Ankarada sel can aldı Meteorolojiden yeni uyarı

Kuzey, iç ve batı kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, iç ve batı kesimlerde mevsim normalleri civarında, doğu bölgelerde yer yer mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'nun güneybatısı ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50 ila 80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların: Marmara, Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı Karadeniz, Burdur, Isparta, Kayseri, Amasya, Tokat, Çorum, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan çevreleri ile Antalya'nın kuzeybatı kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr, hortum oluşma riski, ulaşımda aksamalar gibi) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI

Rüzgarın; Ege Bölgesi’nin güneyi (Muğla, Aydın, Denizli, Afyonkarahisar), Batı Akdeniz (Antalya, Isparta, Burdur) ile Konya ve Karaman çevrelerinde güney yönlerden kuvvetli (50- 70 km/sa) ve yer yer kısa süreli fırtına (70-80 km/sa) beklendiğinden, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!