Ankara faciasında flaş gelişme

Güncelleme Tarihi:

Ankara faciasında flaş gelişme
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2015 19:43

Ankara Dikimevi'nde dün 12 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazaya karışan belediye otobüsünün sürücüsü tutuklandı.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Kazaya ilişkin soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili'nin, "12 kişinin ölümüne ve çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olmak" suçundan tutuklama istemiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk ettiği zanlı Erol A.'nın (46) buradaki işlemleri tamamlandı. Nöbetçi Ankara 3. Sulh Ceza Hakimi Ali Ramazan Bilgisiçok, "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak" suçundan E.A'nın tutuklanmasına karar verdi. Zanlı, savcılık sorgusunda, Kızılay'a doğru giderken, kazanın meydana geldiği Cemal Gürsel Caddesi'nde hasarlı trafik kazası gördüğünü ifade etti.

'YOLCULAR İNMİŞTİ'

Otobüsü durdurduğunu ancak vitesi boşa getirip getirmediğini hatırlamadığını söyleyen zanlı, araçtan çıkarak kazaya baktığını, trafiğin 10 dakika kadar kapalı kalması üzerine bütün yolcuların metroya binmek üzere otobüsten indiğini anlattı. Otobüsünün arkasındaki araçların kornaya basarak, otobüsü biraz öne almasını istediklerini ifade eden E.A, şunları söyledi.

'FREN TUTMADI, EL FRENİNİ ÇEKEMEDİM'

"Bunun üzerine aracımı biraz ileri almak istedim. Araç çalışıyordu. El frenini indirdim. Biraz ileri alacaktım. Bu sebeple biraz gaza dokundum. Araç yavaşça hareket edeceğine hızlı şekilde hareket etti. Hemen frene bastım, fren tutmadı. Otobüs hızlı şekilde öne doğru hareket etmeye başladı. Önümde bir tane otobüs vardı. Otobüse vurmamak, sağına geçmek için direksiyonu sağa kırdım. Direksiyon hakimiyetimi kaybettim. Otobüs hakimiyetim dışında kaldırıma çıktı. Israrla ayak frenine bastım. Otobüs durmadı, heyecanlandım. El frenini çekemedim, unuttum. Otobüs kaldırımda devam ediyordu. İnsanlar kaçışıyordu. Onlara çarpıyordum. Kaldırımın kenarında bulunan iki araca yandan çarptım. Kaldırımda bekleyen ve yürüyen insanlara otobüs çarptı. Devamlı ayak frenine basıyordum. Otobüs benim ayak frenine basmamla mı durdu, bilemiyorum. Araç durdu. Daha sonra şoka girdim."

E.A, sulh ceza hakimliğindeki sorgusunda ise "araçla ilgili bir kusur nedeniyle kazanın meydana geldiğini" savunarak, "Benim herhangi bir kusurum yok. Üzgünüm. Kimsenin zarar görmesini istemezdim" dedi. Zanlının avukatı Kürşat Kaya, müvekkilinin kazadan üzüntü duyduğunu belirtti. Kaya, kazanın otobüsteki teknik sorunlardan kaynaklandığını savunarak, bu konunun araştırılmasını isteyeceklerini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!