Ankara’daki yapay gölden pirana çıktı

Güncelleme Tarihi:

Ankara’daki yapay gölden pirana çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2008 00:00

Ankara’nın en büyük yapay gölü olan Eryaman’daki 127 bin metrekarelik Göksupark’ta amatör balıkçının oltasına, filmlere bile konu olan iki kiloluk pirana takıldı.

Hafta sonunu Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı Göksupark’ta geçirenler, İbrahim Ballıoğlu’nun yakaladığı piranayı meraklı gözlerle uzun süre inceledi.

Her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği Göksupark’taki yapay gölde pirana yakalanması görenleri tedirgin etti. Amatör balıkçı İbrahim Ballıoğlu, piranayı sudan çıkardığı sırada çok tedirgin olduğunu belirterek, "Kancada solucan takılıydı. Bir süre bekledikten sonra balık vurdu ve gölden uzun uğraşlar sonucu çıkardım. Yakaladığım balığın pirana olduğunu görünce şok oldum" dedi.

Yetkililer, bir vatandaşın akvaryumda beslediği piranhayı göle atmış olabileceğini tahmin ediyor. Sapanca Gölü’nde de iki yıl önce ağustos ve eylül aylarında balıkçıların ağlarına üç pirana takılmıştı.

Sürü halinde saldırıyorlar

Piranalar, Amazon Nehri’nde sürüler halinde yaşayan, üreme zamanında eşleşip ayrı bölgelerde yaşayan balıklar. Piranalar iyi birer temizlikçidirler. Nehre düşmüş yaralı ve ölü hayvanları yerler. Ayrıca su altında zayıf bir canlı gördüklerinde sürü halinde saldırırlar. Tatlı suda yaşayabilen piranaların dişleri insanlar gibi düzdür, sadece kesmeye yararlar tam olarak parçalayamazlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!