Ankara’daki hain saldırıyı TAK üstlendi

Güncelleme Tarihi:

Ankara’daki hain saldırıyı TAK üstlendi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2011 16:35

ANKARA’da, önceki gün bomba yüklü otomobille gerçekleştirilen, 3 kişinin öldüğü 34 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyı, terör örgütü PKK’nın metropollerde eylem yapan bağımsız kolu 'Kürdistan Özgürlük Şahinleri' (TAK) üstlendi.

Haberin Devamı

Terör örgütü PKK’nın sözcülüğünü yapan bir internet sitesinde yer alan bildiride hain saldırı üstlenilirken, bunun başlangıç olduğu ve saldırıların devam edeceği ileri sürüldü. Bildiride, "Daha önce uyardığımız gibi artık örgüt olarak hiçbir hassasiyetimiz kalmamıştır. Her yer eylem sahası, her yer hedeftir" denildi.

PKK'nın bugüne kadar şehirlerde düzenlediği bombalı saldırıların bir bölümünü, 2003 yılında kurulan TAK üstlendi. Kürdistan Özgürlük Şahinleri olarak bilinen TAK, PKK içinde faaliyet göstermesine rağmen, tamamen bağımsız bir yapı gibi gösteriliyor. TAK'ın eylemleri PKK tarafından üstlenilmiyor. TAK, bir çok şehir merkezinde bombalı eylemler düzenledi.

Bunlardan bazıları şöyle:

- 10 Haziran 2007: İstanbul Bakırköy'de 31 kişinin yaralanması ile sonuçlanan patlama.
- 17 Temmuz 2005: Aydın Kuşadası'nda turistleri taşıyan minibüse ve bir hafta sonra İzmir Çeşme'de çöpe bırakılan bombanın patlaması sonucu 5 turist, bir polis memuru öldü, 34 kişi yaralandı.
- 31 Ekim 2010: İstanbul Taksim'de polis noktasına saldırıda 32 kişi yaralandı.
- 23 Mayıs 2007: Ankara Ulus Anafartalar çarşısındaki patlamada 7 kişi öldü, 102 kişi yaralandı.
- Son olarak 26 Ağustos: Antalya Konyaaltı plajı ile 28 Ağustos'ta Kemer halk plajındaki patlamalarda 6 turist yaralandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!