Ankara barajlarında bir yıl yetecek su birikti

Güncelleme Tarihi:

Ankara barajlarında bir yıl yetecek su birikti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2009 11:55

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürü Kamil Kılıç, barajlarda 1 yıllık gereksinimi karşılayacak düzeyde 393 milyon metreküp suyun olduğunu bildirdi.

Kılıç, birkaç gündür etkili olan sağanak yağışın, Ankara'daki barajlara olumlu katkısı olduğunu söyledi.
Geçtiğimiz yıllardan bu yana su sıkıntısı yaşanmadığını ifade eden Kılıç, son 3 günde etkili yağışın barajların doluluk oranını artırdığını belirtti.
Çamlıdere barajının kapasitesinin çok büyük olduğuna dikkati çeken Kılıç, “Çamlıdere barajı dışında Ankara'ya su sağlayan toplam barajların doluluk oranı yüzde 30 gibi yüksek düzeyde bir rakamdır” dedi.
Kılıç, barajlarda 1 yıllık gereksinimi karşılayacak düzeyde 393 milyon metreküp suyun olduğunu bildirdi.

KIZILIRMAK'TAN SU VERİLMİYOR

Geçen yıl aynı dönemdeki su miktarının ise 142 milyon metreküp olduğuna dikkat çeken Kılıç, “Şubat ayından bu yana Kızılırmak'tan su vermediklerini ve yağışların böyle gitmesi halinde de verilmeyeceğini” kaydetti. Kızılırmak suyunun barajlarda bir su sıkıntısı çekilmesi halinde devreye gireceğini ifade eden Kılıç, bir süre daha 'rezerv' olarak elde tutulduğunu söyledi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden aldıkları bilgilere göre, yağışların devam edeceğini dile getiren Kılıç, metrekareye düşen yağış miktarının da geçtiğimiz yıllardan daha iyi oranda olduğunu kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!