Ankara ABD’li diplomatı çağırdı

Güncelleme Tarihi:

Ankara ABD’li diplomatı çağırdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2013 00:00

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı’nın (NSA) Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 38 ülkenin telefon görüşmelerini dinlediği iddiaları karşısında Dışişleri Bakanlığı dün ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone’yi bakanlığa çağırdı.

Haberin Devamı

Büyükelçi Ricciardone Ankara dışında olduğu için Büyükelçilik Maslahatgüzarı Jess Baily bakanlığa giderek Müsteşar Yardımcısı Ömer Önhon ile görüştü. Önhon çıkan haberlere ilişkin Ankara’nın izahat beklediğini dile getirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi:

İZAHAT BEKLENDİĞİ YİNELENDİ

“Avrupa’nın önde gelen bazı basın-yayın organlarında yer alan iddialar kaygı vericidir. Sayın Bakanımız ASEAN Toplantısı için bulunduğu Brunei’de, konuyu ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile ele almış ve Türkiye’nin iddialarla ilgili açıklama beklediğini belirtmiştir.” Baily’e de konuyla ilgili izahat beklediğinin yinelendiği belirtilen açıklamada, “Karşılıklı güven, işbirliği ve şeffaflık üzerine inşa edilmiş ve uzun yıllara dayalı müttefiklik ilişkilerimiz gözönünde tutulduğunda, bu iddiaların açıklığa kavuşturulması gereği izahtan varestedir” dendi.

Haberin Devamı


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!