Angolalı mülteci çocuklar için söyleyecek

Güncelleme Tarihi:

Angolalı mülteci çocuklar için söyleyecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2002 18:05

Yardım konserleri gelenekselleşen dünyaca ünlü İtalyan tenor Luciano Pavarotti, bu yıl da Angolalı mülteci çocuklar yararına 28 Mayıs'ta bir konser verecek. Birleşmiş Milletler'in Barış Elçisi unvanına sahip Pavarotti, İtalya'nın Mondea kentindeki konserinde, sahneyi yine dünyaca ünlü sanatçılarla paylaşacak.

Haberin Devamı

Elde edilen gelir ise Zambia'daki Angolalı çocukların sağlık ve eğitim programlarına harcanacak.  

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Temsilcisi Ruud Lubbers, biraçıklama yaparak, Pavarotti'yi kararından dolayı kutlarken, bunun binlerce çocuğa daha parlak bir gelecek sağlayacağını söyledi ve minnattarlığını dile getirdi.  

Pavarotti ise parayı Angolalı çocuklara ayırarak, dünyaya unutulmuş Afrika'daki ülkelerden birisi olan ve 27 yıldır iç savaş yaşayan kötü durumdaki insanları hatırlatmak istediğini söyledi.  

BM Barış Elçisi Pavarotti, şimdiye kadar verdiği konserlerle mültecilere milyonlarca dolar yardımda bulundu. ''Pavarotti ve Arkadaşları'', geçen yıl İtalya'nın Modena kentindeki yardım konseriyle Pakistan'daki Afgan çocuklar için 1.5 milyon dolarlık gelirsağladı. 1999 yılında da Kosovalı mülteciler yararına verdiği konserle1 milyon dolarlık yardım yapan İtalyan tenor, geçen yıl Nansen MülteciÖdülü'nü aldı.  

BM verilerine göre, 27 yıldır iç savaş yaşanan Angola'da, ülkenin nüfusunun 3'te 1'ini oluşturan 4.5 milyon insan ülke içinde yerlerini terk etmeye zorlandı. 450 bin kişi de çoğu Zambia ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti olmak üzere diğer ülkelere sığındı.  

Haberin Devamı

28 Mayıs'ta Modena'da yapılacak konserde, daha öncekilerde olduğu gibi dünyaca ünlü sanatçılar Pavarotti ile aynı sahneyi paylaşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!