ANAP'tan atılıyor

Güncelleme Tarihi:

ANAPtan atılıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 1997 00:00

Haberin Devamı

Hürriyet'in bir yıldır gündeme getirdiği iddiaları inceleyen ANAP Şişli İlçe Örgütü, Şişli Belediye Başkanı Gülay Aslıtürk'ün partiden ihracını istedi. ANAP, Aslıtürk'ün görevden alınması amacıyla İçişleri Bakanlığı'na suç duyurusunda da bulunacak.

ŞİŞLİ Belediye Başkanı Gülay Aslıtürk'e (Atığ) ANAP'tan ihraç yolu gözüktü. ANAP Şişli İlçe Yönetim Kurulu, önceki gece yaptığı toplantıda, Aslıtürk'ün, partiden ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu'na verilmesini, ayrıca görevden alınması için hakkında soruşturma yapılması amacıyla İçişleri Bakanlığı'na suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı. İlçe örgütü, başkanın partiden çıkarılması ve görevden alınması istemlerini ortaya getirirken, uzun bir gerekçe de sundu. Bu gerekçeler arasında, arkadaşımız Yalçın Bayer'in bir yıldır gündeme getirdiği iddialar da yeraldı. Bunlar arasında, Piyalepaşa'da aslında 150 milyara satılan bir arsanın tapuda 13 milyar lira gösterilmesi, liyakatsız kişileri görev başına getirmesi, alınan kredilerin kullanıldığı yerler, usulsüz imar uygulamaları, Belediyenin bütün parasal işlemlerinin Şişli Belediyesi'nin bir BİT'i sayılan ŞİPA AŞ'ye devredilmesi, Encümen'den çıkan işlemler bulunuyor.

ANAP Şişli İlçe Başkanı Yiğit İkiz, kararın 25 kişiden oluşan ilçe yönetim kurulunun 22 üyesi tarafından alındığını belirterek, ‘‘Biz temiz toplum, temiz siyaset istiyoruz. Temizliğe de kendi bahçemizden başladık’’ demekle yetindi.

İlçe örgütünün kararını öğrenen Gülay Aslıtürk'ün, Başbakan Yılmaz ile ANAP'ın bazı 'ağır' isimlerini aradığı ancak ulaşamadığı öğrenildi. Şişli Belediyesi Basın Danışmanı Çiler Elmen, Gülay Aslıtürk adına şu açıklamayı yaptı: ‘‘Şişli parti örgütü ile belediye yönetimi arasında bir süredir bilinen bazı sorunlar yaşanmaktaydı. İlçe yönetimi, Sayın Aslıtürk'ün son günlerde yaşadığı problemleri kullanarak, kamuoyunu yönlendirmek istemektedir. Sayın Aslıtürk ihraç ve görevden almayı fazla önemsememekte ve konunun parti içinde çözümleneceğine inanmaktadır.’’

Çatalca Belediye Başkanı'yken, 1994 yerel seçimlerinde ANAP'a geçerek Şişli'den aday gösterilen Gülay Aslıtürk hakkındaki iddiaları ayrıca, Belediye Meclisi'nde tüm partilerden oluşturulan bir Araştırma Komisyonu soruşturuyor. İstanbul'un ünlü zenginlerinden İlyas Restorantları sahibi İlyas Çokay'ın kızı olan Gülay Aslıtürk, 1964’te dünyaya geldi. B.Ü. Bilgisayar Bölümü'nü bitirdikten sonra İngiltere'de ziraat ve at yetiştirme eğitimi gördü. Politikaya 25 yaşında Demokratik Merkez Partisi Çatalca ilçesi kurucu ve başkanı olarak atıldı. Daha sonra Demirel'in davetiyle DYP'ye geçerek 29 Aralık 1991 seçiminde Çatalca Belediye Başkanı oldu. Aralık 1993'te DYP'den istifa edip, ANAP'a geçen Aslıtürk, 1994 seçimlerinde bu partiden Şişli Belediye Başkanı seçildi. 2 çocuğu bulunan Aslıtürk, geçtiğimiz aylarda eşi Sadrettin Atığ'dan boşanarak tekstilci işadamı Orhan Aslıtürk'le evlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!