ANAOKULU YAŞI HESAPLAMA 2022: Ana sınıfı ve anaokulu başlama yaşı MEB tarafından yayımlandı

Güncelleme Tarihi:

ANAOKULU YAŞI HESAPLAMA 2022: Ana sınıfı ve anaokulu başlama yaşı MEB tarafından yayımlandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2022 15:05

Anaokulu ve ana sınıfı başlama yaşı, 2022- 2023 Eğitim- Öğretim yılına doğru geri sayıma geçilmesiyle birlikte velilerin gündeminde yer almaya başladı. Yeni dönemde çocuklarının anaokulu için uygun olup olmadıklarını merak eden vatandaşlar, internet üzerinden araştırmalarını gerçekleştiriyor. İşte, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı anaokulu ve ana sınıfı başlama yaşı nasıl hesaplanır sorularının yanıtları ve okul yaşı hesaplama ekranı…

Haberin Devamı

Öğrencilerin yaz tatilinin ortalarında yer aldığı son günlerde, çocukları okula yeni başlayacak olan veliler de anaokulu yaşı nasıl hesaplanır sorusu ile araştırmalarına başladı. 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı için çocuğunun anaokulu için uygun olup olmadığını öğrenmek isteyen vatandaşlar için Millî Eğitim Bakanlığı’nın okula başlama yaşı hesaplama ekranı…

OKUL YAŞI NASIL HESAPLANIR?

Okul yaşını hesaplamak için öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı’nın https://eokulyd.meb.gov.tr/yasHesap.aspx hesabına giriş yapınız. Sonrasında çocuğunuzun doğum tarihini gün, ay, yıl olmak üzere bilgilerini doldurunuz. Ardından hesapla butonuna basın. Bunun ardından çocuğunuzun anaokulu ya da ilkokula başlama yaşının olduğu bir ekran ortaya çıkacaktır.

OKULA BAŞLAMA YAŞI HESAPLAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı

ANAOKULU BAŞLAMA YAŞI

Anaokulu: Eylül ayı sonu itibarıyla 36-68 aylık çocukların eğitimi amacıyla açılan okulu,

Ana sınıfı: Eylül ayı sonu itibarıyla 57-68 aylık çocukların eğitimi amacıyla örgün eğitim ve hayat boyu öğrenme kurumları bünyesinde açılan sınıfını tabir etmektedir.

Anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 57-68 aylık çocukların kaydı yapılır. Okulun kayıt alanında ikamet eden ve bir sonraki eğitim ve öğretim yılında ilkokula başlayacak çocukların kaydı yapıldıktan sonra fiziki imkânları yeterli olan anaokulu ve uygulama sınıflarına 36-56 aylık, ana sınıflarına ise 45-56 aylık çocuklar da kaydedilebilir.

Bir grup oluşturabilecek kadar çocuk bulunmayan okullarda 36-68 aylık çocuklar aynı ana sınıfına kaydedilebilir.

İlkokula kaydı bir yıl ertelenen ve bir önceki yıl okul öncesi eğitim almamış olan 69-71 aylık çocuklara, okul öncesi eğitim kurumlarına kayıtta öncelik tanınır.

BAKMADAN GEÇME!