Analar ağlamasın

Güncelleme Tarihi:

Analar ağlamasın
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 1999 00:00

Haberin Devamı

PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın tutuklu bulunduğu İmralı'ya en yakın kara parçası Mudanya'da, dün Dünya Kadınlar Günü nedeniyle anlamlı bir yürüyüş yapıldı. Aralarında Bursa, İstanbul ve KKTC'den gelenlerin de bulunduğu 300 kadın, Gençlik Marşı'nı söyleyerek yürüdü.

Türk Kadınlar Konseyi'nin düzenlediği yürüyüşe kadınlar bayraklarla katıldı. Polis, çok sıkı güvenlik önlemleri aldı ve yürüyüş için gelen herkesin çantaları didik didik arandı. Atatürk Anıtı'na çelenk koyan ve hep birlikte İstiklál Marşı'nı söyleyen kadınlar, belediye bandosu eşliğinde bir kilometre uzaklıktaki Mütareke Meydanı'na yürüdü. Kadınlar, Mudanya'yı ‘Dağ başını duman almış’ dizeleriyle başlayan Gençlik Marşı ile inletti.

Türk Kadınlar Birliği Mudanya Şubesi üyesi İngilizce öğretmeni Esin Kantar tarafından hazırlanan ve dünyadaki çeşitli kadın kuruluşlarına gönderilecek İngilizce metin okundu. Metinde, Türkiye'de terör yüzünden 30 bin kişinin öldüğü vurgulanarak, şöyle denildi: ‘‘Ülkemizde Türk ya da Kürt ayrımı yoktur. Türk toprakları üzerinde yaşayan herkes bir bütündür. Bir araya gelelim, yoksulluğa ve eğitimsizliğe karşı mücadele edelim. Artık çocuklarımız ölmesin, analarımız ağlamasın.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!