Anahtar teslim internet cafe

Güncelleme Tarihi:

Anahtar teslim internet cafe
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bakırköy'de bir seneden beri çalışan Capslock İnternet Cafe, isteyen girişimcilere istediği yerde anahtar teslim internet cafe açıyor.

Bakırköy'deki Capslock İnternet Cafe, altı aydan beri yeni bir iş kurmak isteyenlerin ilk tercihlerindren biri haline gelen internet cafe'yi isteyenlere tam teçhizatlı olarak açıyor.

Şimdiye kadar Kumkapı, Fındıkzade ve Zeytinburnu'nda internet cafe hazırlayan cafenin sahibi Tolga Turan, müşterilerinin genelde iş hayatına yeni atılan gençler ve interneti bilmediği halde cafe açmak isteyen orta yaşlılar olduğunu belirtiyor. Eğer internet ve bilgisayarla ilgili hiç bir şey bilmiyorsanız, cafeniz açılınca bir hafta boyunca bir yardımcı size bilmeniz gereken şeyleri öğretiyor. Bir hafta yeterli olmazsa sürekli bir eleman da sağlanabiliyor.

Fiyatı 10 bin dolar

Tolga Turan kendilerine internet cafe açmak isteyen birinin en azından bilgisayarın ve internetin nasıl işlediğini bilmesinin avantaj olacağını belirtiyor. Cafe'nin açılacağı dükkanda aranılan özellikler ise merkeziliği ve çevresinde başka bir internet cafenin olup olmaması. Eğer başka bir cafe varsa, ordakinden daha üstün özelliklere sahip bir sistem kuruluyor. Seçtiğiniz yere bilgisayar, kablolama işlemleri, internet bağlantısı, yazıcı, tarayıcı Capslock tarafından getiriliyor. İsterseniz oyun cd'leri, masa, sandalye ya da aksesuar da temin edilebiliyor.

On bilgisayarlı, anahtar teslim internet cafenin fiyatı 10 bin dolar.

Fiyat daha üstün özellikli bilgisayarlara göre değişiyor. Şu anda kurulabilecek en ucuz iş olduğunu söyleyen Turan, evinde bilgisayarı olanların bile internet cafe'leri tercih ettiğini belirtiyor:

‘‘Burada on kişi bile aynı oyunu birlikte oynayabiliyor, evinde tek başına sıkılanlar burada daha çok keyif alıyorlar.’’

XXXXX

İnternete bağlanmanın bir saati 500 bin lira. En çok tercih edilenler ise sohbet ve çoklu oyunlar. İki hafta önce ikinci katını açan Capslock İnternet Cafe, evlere, hastanelere, mağazalara, tekstil ve otomotiv firmalarına ve hastanelere gerekli program desteğini ve ticari yazılım sistemlerini kuruyor. Bilgisayarınızda bir sorun olursa gece 12'ye kadar teknik servisten yararlanabiliyorsunuz.

Tel: (212) 542 32 77-583 90 97

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!