Anafartalar'da ölü sayısı 9'a çıktı

Güncelleme Tarihi:

Anafartalarda ölü sayısı 9a çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2007 15:15

ANKARA'nın Ulus Semti'ndeki Anafartalar Çarşısı önünde 22 Mayıs'ta meydana gelen patlamada yaralanan 43 yaşındaki Hamza Arı, tedavi gördüğü Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde dün akşam yaşamını yitirdi. Arı'nın ölümüyle patlamada ölenlerin sayısı 9'a çıktı.

Haberin Devamı

Ulus'taki Anafartalar Çarşısı'nda Güven Akkuş adlı teröristin 22 Mayıs'ta, üzerinde bulunan patlayıcıları patlatması sonucu yaralanan Hamza Arı, 44 günlük yaşam savaşını kaybetti. Arı'nın bir aydır komada olduğu ve tedaviye cevap vermediği açıklandı. Yozgat'tan 7 yıl önce Ankara'ya göç eden Arı'nın evli ve en büyüğü 11 yaşında olmak üzere 3 çocuk babası olduğu öğrenildi. Arı'nın patlamanın meydana geldiği çarşı önünde seyyar tezgahı bulunduğu belirtildi. Seyyar satıcılıkta kazandığıyla geçimini sağlayan Arı'nın ölümüyle ailesi perişan oldu. Ankara'da kiralık bir gecekondu da oturan Arı Ailesi olay sonrası Yozgat'taki akrabalarının yanına taşındı.

DEVLET SAHİP ÇIKSIN

Arı'nın cenazesi bugün yakınları tarafından hastanenin morgundan alınarak ambulansla Yozgat'a götürüldü. Arı'nın bugün Yozgat'ın Akdağmadeni İlçesi'ne bağlı Davutlu Köyü'nde toprağa verileceği kaydedildi. Hasan Arı'nın kardeşi Cevat Arı, ağabeyinin ölümüyle eşi ve 3 çocuğunun perişan olduğunu belirterek, “Devletten aileye sahip çıkmasını ve yardım etmesini istiyoruz. Abimi teröre kurban verdik. Bugüne kadar sahip çıkan olmadı. Bundan sonra devlet bu çocuklara ne kadar sahip çıkar çıkmaz onu bilmiyoruz. Abim terör mağduru, suçu günahı yoktu. Patlamanın meydana geldiği yerde ekmek parasını kazanmaya çalışıyordu” dedi.

Haberin Devamı

CEMİL ÇİÇEK'TEN YARDIM SÖZÜ

Bu arada hastanenin morguna gelen Adalet eski Bakanı Cemil Çiçek, aileye başsağlığında bulundu. Hasan Arı'nın cenazesinin morgta alınmasına kadar hastanede bekleyen Çiçek, “Hemşehrimdi, başsağlı için geldim. İşte terörün gerçek yüzü bu, gerçek yüzünü görüyoruz. Aileye gereken yardım yapılması için ne gerekirse yapılacak” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!