Anadolu İttifakı'nda çatlak

Güncelleme Tarihi:

Anadolu İttifakında çatlak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2000 00:00

Haberin Devamı

Anadolu Grubu'nun Tuzla'daki temizlik kampanyasına Kadıköy, Maltepe gibi FP'li olmayan belediye başkanları katılmayınca eylem Fazilet Partili başkanların öncülüğünde gerçekleşti.

Kamuoyunda Anadolu Grubu olarak bilinen Anadolu Yakası belediyeleri dün Tuzla'da yeni bir etkinlik gerçekleştirdi. Daha önce de E-5 Karayolu'nda bir temizlik kampanyası düzenleyen belediyelerin bu seferki etkinlikleri Tuzla-Haydarpaşa banliyö hattını ortaklaşa temizlemekti. Ancak siyasi parti ayrımı yapmaksızın biraraya gelen Anadolu Grubu'nun dünkü eyleminde gözler Kadıköy, Maltepe, Beykoz gibi ilçelerin de belediye başkanlarını ararken, toplantıda ANAP'lı Orhanlı Belde Belediye Başkanı hariç sadece Faziletli belediye başkanları vardı.

Yaklaşık 40 kilometrelik banliyö hattının temizliği için ilk start saat 10:00'da Tuzla Tren İstasyonu'nda verildi. Kartal, Ümraniye, Tuzla, Üsküdar, Maltepe, Kadıköy ilçeleri ile Orhanlı Sultançiftliği, Samandıra, Çekmeköy belde belediyelerinin temizlik ekiplerinin başına geçen başkanlar işçilerle birlikte çöp topladı.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk (CHP), Maltepe Belediye Başkanı Bahtiyar Uyanık (ANAP) ve Beykoz Belediye Başkanı Alattin Köseler (DSP) ise işlerinin yoğunluğu gerekçesiyle toplantıda yoktu.

Bu yüzden Orhanlı Beldesi'nin ANAP'lı Belediye Başkanı Cemil Ekşi ile FP'li Tuzla, Sultanbeyli, Pendik, Samandıra, Yenidoğan belediye başkanlarının ellerinde eldivenler ve çöp torbalarıyla kameralara poz verdiği kampanya Fazilet Partisi'nin hakimiyetinde geçtiği izlenimi verdi.

Böyle giderse biz yokuz

İttifakın öncüsü Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ile FP’li Belediye Başkanı erol Kaya’nın farklı ifadeleri de birliğin çatladığını gösteriyor. Daha önce grubun E-5'teki temizlik kampanyasına katılan ancak Tuzla'ya gelmeyen Maltepe Belediye Başkanı Bahtiyar Uyanık ise, bu eylemlere belediye başkanlarının katılmasını zorunlu görmediğini, Tuzla'ya da işlerinin yoğunluğu nedeniyle gitmediğini söylemekle yetindi. Grubun sonraki toplantısı ise FP'li Yenidoğan Beldesi'nde.

Böyle giderse biz yokuz

Girişimin mimarı ve programdışı gündemi nedeniyle temizlik kampanyasına katılamadığını belirten Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, ‘‘Grup FP gölgesine mi giriyor?’’ sorusuna şöyle yanıt verdi: ‘‘Bu tablodan böyle bir izlenim çıkıyor. Eğer gidiş bu yönde olursa biz bu işte yokuz.’’ FP'li Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya, FP'nin ön plana çıkmasının Anadolu Yakası'nda FP'li belediyelerin çoğunlukta olmasınıa bağladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!