Anadolu da felç

Güncelleme Tarihi:

Anadolu da felç
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2004 01:40

Yoğun kar yağışı ve tipi Anadolu'yu da felç etti. Birçok bölgede köy hizmetleri ve karayolları ekiplerinin tüm çabasına rağmen yolları açık tutmak mümkün olmadı. 10 yıl aradan sonra Şanlıurfa'ya kar yağdı. Ülke genelinde yaklaşık 5 bin köy yolu kapandı.

ERZURUM

Sıcaklık sıfırın altında 22 dereceyi buldu. Bir gecede 300 ev ve işyerinin su sayacı dondu. Kar yağışının ardından Doğu Anadolu'da yaklaşık 1.500 köyün merkezlerle bağlantısı kesildi. Gecenin en düşük sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 22, Kars'ta 16, Ağrı'da 15, Ardahan'da 14 dereceyi buldu.

ŞANLIURFA

Ani bastıran karla kent beyaza bürünürken 10 yıldan beri böyle kar görmeyen vatandaşlar ne yapacaklarını şaşırdı. Caddelerde etkili kar yağışı nedeniyle buzlanma olunca esnaf çareyi bakkallardan aldığı yemeklik tuzları caddeye dökmekte buldu.

SİVAS

Kent merkezindeki kar kalınlığı 50 santimetreyi buldu, 552 köy yolu kapandı. Kar yağış nedeniyle Sivas-Erzincan karayolu Kızıldağ mevkii, Sivas-Tokat karayolu Çamlıbel mevkii ve Sivas-Malatya karayolu Yağdonduran mevkiinde ulaşım güçlükle sağlanıyor.

KAYSERİ

154 köy yolu ulaşıma kapandı. Kayseri-Malatya, Kayseri-Kahramanmaraş, Kayseri-Kırşehir karayolunda ulaşım güçlükle yapılıyor.

HATAY

Gece başlayan yağış sonucu kar kalınlığı kimi yerde 15 santimetreye kadar ulaştı. Kar yağışı sonucu Hassa, Altınözü, Yayladağ ve Kırıkhan karayollarında trafik kazaları meydana geldi. Hatay il genilinde ise yaklaşık 50 köy yolunun da kapandığı belirtildi.

NİĞDE

İl merkezi, Çamardı, Çiftlik ve Altunhisar İlçeleri'nde toplam 53 köy yolu kardan ulaşıma kapandı. İl merkezinde kar kalınlığı 25 santimetreye kadar ulaştı. Bu arada Gaziantep'in Nurdağı İlçesi'nde de 40 köy yolu kapandı.

Karadeniz karadan kapalı

Samsun'da 640, Ordu'da 412, Sinop'ta 215, Amasya'da 185, Çorum'da da 169 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu açıklandı. Samsun'da sürdürülen yol açma çalışmaları ise tipi nedeniyle güçlükle yapılıyor.

HAKKARİ

Doğuma yetiştirildi

Hakkári'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı 400 nüfuslu Ortaç Köyü'nde oturan 22 yaşındaki Melihan Çağlar, 3 kilometrelik karla kaplı yolda 4 saat kızakla taşınarak doğuma yetiştirildi. Kente 60 kilometre kala anayoldan 112 Acil Servis tarafından alınan Çağlar, Hakkári Devlet Hastanesi'nde sezaryenle bebeğini dünyaya getirdi. Kız bebeğe Medihan adı verildi.

UŞAK

Yollarda beklediler

Uşak'ta önceki gece saat 20.00'de başlayan ve 4 saat süren kar yağışı sonucu, 170 köy yolu ulaşıma kapandı. Şehir merkezinde 20 santimetreye ulaşan kar kalınlığı, yüksek kesimlerde 40 santimetreyi geçti. Ayrıca 170 köy yolu da kardan kapandı. Kent merkezinde aralıksız 7 saat yağan kar, karayollarını 2 saat boyunca trafiğe kapattı. Yüzlerce kamyon ve TIR, kardan kapanan yolların açılmasını bekledi.

DİYARBAKIR

Halkla dayanışma

Diyarbakır'da yoğun kar yağışı kentte hayatı felce uğrattı. Yoğun kar yağışı yüzünden Diyarbakır'dan diğer kentlere giden yollar başta olmak üzere, kent içi yollar da kapandı. Soğuk havanın getirdiği buzlanma ve tedbirsizlikler yüzünden çok sayıda araç yollarda kaydı. Trafik polisleri zor durumda kalan ve yolda kayan araçlara zaman zaman iterek yardım etti.

BOLU

Karın keyfini onlar çıkarıyor

Bolu'da yoğun kar yağışı nedeniyle okulların tatil edilmesini fırsat bilen çocuklar, kar üzerinde kayarak tatilin keyfini çıkardı. Hafta sonu tatilinin kar tatili ile birleşmesi, en çok çocukları sevindirdi. Naylonların üzerine oturarak tepelerden kar üzerinde kayan çocuklar, keyifli anlar yaşadı. İzzet Baysal Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin arka tarafındaki tepeye kızak yolu yapan çocuklar, gün boyu boyu burada naylonların üzerinde kayarak aralarında eğlendiler.

Bolu Dağı’na 5500 ton tuz

ANKARA ile İstanbul arasındaki en önemli geçiş olan Bolu Dağı'nda 5 bin 500 ton tuz ve 500 metreküp agrera kullanıldı. 100 personel ve 13 araçla çalışan ekipler bölgeyi ulaşıma açık tuttu. Bolu Dağı Bölge Trafik İstasyonu ekipleri, gece boyunca zincirsiz araçların geçişine izin vermedi. 293 köy yolu ulaşama kapanırken, 12 köye elektrik verilemedi.

Av canavarlığı

Afyon İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü av koruma ekipleri, Eber Gölü kenarında 108 yaban ördeğini öldüren 2 avcıyı yakaladı. Sultandağı ilçe jandarma ekiplerinin de katıldığı kontrollerde, Sait Kozancıoğlu (73) ile Hüseyin Bağcı'nın (53) Eber Gölü kenarında 108 yaban ördeğini öldürdüğü belirlendi. Yakalanan avcılara yasal hakları olan 4 yaban ördeği dışında usulsüz ve kaçak avlanma yaptıkları için kişi başına 192 milyon 750 bin lira idari para cezası kesildi. Bu avcıların vurmuş oldukları 100 yaban ördeği için de ördek başına 350 milyon lira olmak üzere toplam 36 milyar 400 milyon liralık tazminat davası açılacağı belirtildi.

Haliç’te martılar yürüdü

İstanbul'u etkisi altına alan soğuk hava dün sabah Haliç'in donmasına neden oldu. Haliç'in donduğu, buzların üstünde dolaşan martılar nedeniyle anlaşıldı. Martılar ilgiyle izlendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!