Ana Kraliçe pek muzipmiÅŸ

Güncelleme Tarihi:

Ana Kraliçe pek muzipmiş
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 01, 2002 13:58

Önceki gün 101 yaşında ölen İngiltere Ana Kraliçesi Elizabeth'in sağlığında söylediği ilginç sözler yayınlandı. Alman Haber Ajansı'nın (DPA) haberine göre, toplum önünde çok fazla konuşmadığı için sesi pek tanınmayan Ana Kraliçe'nin, konuştuğu zaman da lafı gediğine koyduğu belirtildi.

Haberin Devamı

İşte Ana Kraliçe'den ilginç sözler:
           Â
İkinci Dünya Savaşı sırasında Almanlar, İngiltere'ye yaklaştıklarında, güvenli olduğu için Kanada'ya gitmek isteyip istemediği sorusuna: "Prensesler bensiz hiçbir yere gidemezler, ben de kral olmadan bir yere gidemem, kral da hiçbir zaman bir yere gitmez."
   Â
Biyografisini yazan bir yazara: "Bunu söylemek belki çok yanlış, ama savaş yılları en mutlu olduğumuz yıllardı."
   Â
Buckingham Saray'ının 1940 yılında Almanlar tarafından bombalanmasından sonra: "Çok mutluyum. Artık East End mahallesindeki insanların gözünün içine bakacak yüzümüz var." (İşçilerin yaşadığı East End mahallesi daha önce çok kez bombalanmıştı)

Balık kılçığı boğazında kalınca, hastaneye götürülürken ambulansta: "Onca yıldır balık avladığım için, intikam alıyorlar."
   Â
Prens Philip'in Alman akrabasının ziyaretinden önce saray personeline:
"Almanların önünde reverans yapmayın!"      Â
        Â
Kızı Kraliçe II. Elizabeth, öğle yemeğinde bir bardak şarap içmek isteyince: "Sence bu doğru mu? Öğleden sonra da ülkeyi yöneteceksin."
Â
Kızı Kraliçe II. Elizabeth ile telefonda konuşurken sık sık: "Ülkeyi yönetmek bugün de zevkli miydi?"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!