Amerikan Güzeli'ne 3 ödül

Güncelleme Tarihi:

Amerikan Güzeline 3 ödül
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2000 00:00

Haberin Devamı

Hollywood Yabancı Basın Derneği tarafından dağıtılan ve ‘‘Oscar'ın habercisi’’ kabul edilen Altın Küre Ödülleri dağıtıldı. ‘‘American Beauty’’ filmi en iyi film, yönetmen ve senaryo dallarında 3 ödül aldı.

OSCAR Ödülleri'nin habercisi sayılan ve Hollywood Yabancı Basın Derneği tarafından dağıtılan Altın Küre Ödülleri, muhteşem bir törenle sahiplerini buldu. Son dönemin hakkında en çok konuşulan filmlerinden olan ‘‘American Beauty’’ (Amerikan Güzeli), Altın Küre Ödülleri'nin yıldızı oldu. Film, en iyi film dahil 3 ödül aldı.

Orta sınıf bir Amerikalı aile reisinin yaşadığı koşullardan bunalmasını ve acı bir biçimde kurtuluşunu işleyen traji-komik türdeki ‘‘Amerikan Güzeli’’ filmi, yönetmen Sam Mendes ile senarist Alan Ball'e de ödül kazandırdı.

Haksız yere mahkum edilerek hapse atılan boksör Rubin Carter'ı ‘‘Hurricane’’ adlı yapıtta canlandıran Denzel Washington, drama dalında en iyi erkek oyuncu seçildi. Drama dalında en iyi kadın oyuncu ödülünü ise 25 yaşındaki Hilary Swank ‘‘Boys Don't Cry’’ filmindeki rolüyle aldı.

CARREY'İN BAŞARISI

Komedi dalında ise Jim Carrey, ‘‘Man on the Moon’’ adlı filmdeki performansıyla kazandı. Carrey, geçen yıl da ‘‘The Truman Show’’ filmiyle aynı dalda Altın Küre Ödülü almıştı. Jim Carrey, ‘‘Altın Küre'nin Tom Hanks'i oluyorum’’ dedi. Müzikal ya da komedideki en iyi kadın oyuncu ödülünü İngiliz yıldız Janet McTeer ‘‘Tumbleweeds’’ filmindeki rolüyle kazandı.

Ünlü yıldız Tom Cruise ‘‘Magnolia’’ filminde, Angelina Jolie ise ‘‘Girl Interrupted’’ filmindeki rolleriyle ‘‘en iyi yardımcı oyuncu’’ ödüllerine layık görüldüler. En iyi yabancı film ödülü, İspanyol yönetmen Pedro Almodovar'ın ‘‘All About My Mother’’ filmine verildi.

Televizyonda ise komedi dalında en iyi erkek oyuncu ödülü ‘‘Spin City’’deki rolüyle Michael J.Fox'un oldu. Fox, bir süre önce Parkinson hastalığıyla mücadele edebilmek için oyunculuktan uzaklaşacağını açıklamıştı.

Şarkıcı ve film yıldızı Barbara Streisand, ‘‘eğlence sektörüne yaptığı katkılar’’dan dolayı Altın Küre'ye layık görüldü. Streisand, daha önce de birkaç kez Altın Küre ödülü almıştı.

2000 yılının Oscar logosu

Bu yıl 72'ncisi

düzenlenecek olan Oscar Ödülleri için, 2000 yılına özgü yeni bir logo yapıldı ve önceki gün basına tanıtıldı. Yeni yüzyıl nedeniyle Arnold Schwartzman tarafından çizilen yeni logo, aynı zamanda yeni milenyumu da simgelemekte.

İlk aşamada 50 bin adet basılan yeni logonun yer aldığı Oscar afişleri, mağazalarına asılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!