‘Altyapı yoksa tesis kurarız’

Güncelleme Tarihi:

‘Altyapı yoksa tesis kurarız’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 1999 00:00

Haberin Devamı

Internet üzerinden ürünlerini pazarlamak isteyen şirketler bu sistemi kuracak firmalarla bağlantıya geçmek zorunda. Bu firmalar site hazırlama, güvenli trafik oluşturma, veri tabanı hazırlama ve işletimi, reklam hizmetleri vs. türünden çözümler sunuyorlar. Bunlardan biri olan Enter, internette ticaret ve iş uygulamalarının yaygınlaşmasını destekleyen bir çalışma sistemi uyguluyor. 'E-ticaret'te outsourcing' ya da 'Elektronik ticarette dış kaynak kullanımı' adı verilen sistemin hedefi kataloglarını Web'e açmak isteyen şirketlere hizmet vermek.

Enter Genel Müdürü İzi Adato tüm işlemlerini üstlendikleri kuruluşlarda 'satış üzerinden komisyon' yöntemi ile çalıştıklarını söylüyor. Ortaklık gerektiren bu çalışmayı belirli şirketlere sunabildiklerini belirtiyor. Bu sistemde satışlardan elde edilecek gelir iki şirket arasında belirli oranlarda paylaşılıyor.

'Anahtar teslimi e-ticaret projesi' ile cazip ürün yelpazesine sahip olan şirketlere hizmet sunduklarını söyleyen Adato ‘‘Bu şirketlerin ürün yelpazesi geniş ama internette ticaret için gerekli donanım, yazılım, ve insan kaynağına özel bütçe ayıramıyorlar. Biz bu aşamada devreye giriyoruz‘‘ diyor.

Enter, e-ticaret faaliyetlerini Compaq donanımı ile Microsoft üzerinde sürdürüyor. Adato, internetin yaygınlaşması ile Türkiye'de de dünyada olduğu gibi sanal alışverişte patlama olacağını iddia ediyor. Patlamayla beraber güvenliğin daha da fazla önem kazanacağını kaydeden Adato, kredi kartı güvenliğini esas alan çözümler sunulması gerektiğini söylüyor.

Elektronik ticarete sıfırdan başlamak isteyen bir şirketin karşılaşacağı maliyet konusunda şu bilgiyi veriyor: ‘‘Bir sitenin yaratılması 5-10 bin dolar arasında değişebiliyor. Burada esas alınan veri 50 ürünü olan, sitesinde ayda bir değişiklik yapılmasını isteyen ve veri tabanı tutan bir şirket. Bu sitenin işletilmesi için harcanacak aylık para bin 200 dolara kadar çıkabilir.‘‘

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!