Altın Koza'da 13 film yarışacak

Güncelleme Tarihi:

Altın Kozada 13 film yarışacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2006 14:21

Adana Büyükşehir Belediyesinin, bu yıl 13'ncüsünü düzenleyeceği “Altın Koza Film, Kültür ve Sanat Festivali”nin Uzun Metraj Ulusal Film Yarışması'nda 13 film yarışacak.Altın Koza'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 5-11 Haziran arasında düzenlenecek festivalde, Türk sinemasının son dönem eserleri yer alacak.

Haberin Devamı

Festivalde, Mustafa Altıoklar'ın “Banyo”, Reha Erdem'in “Beş Vakit”, Yüksel Aksu'nun “Dondurmam Gaymak”, Ulaş Ak'ın “Dün Gece Bir Rüya Gördüm”, Ezel Akay'ın “Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü?”, Kutluğ Ataman'ın “İki Genç Kız”, Cem Başeskioğlu'nun “Sen Ne Dilersen”, Memduh Ün ve Tunç Başaran'ın “Sinema Bir Mucizedir”, İsmail Güneş'in “The İmam” adlı eserleri yarışacak.

Bu arada, Hakan Algül'ün yönettiği “Döngel Karhanesi”, Togan Gökbakar'ın yönettiği “Gen” ve Olgun Arun'un yönettiği “Tramvay” ile Pelin Esmer'in “Oyun” filminin de ilk kez ulusal yarışmada yer alacağı belirtildi.

Yarışmanın seçici kurulunda, yapımcı Cengiz Ergun, müzisyen Garo Mafyan, tiyatro oyuncusu Gülriz Sururi, senarist Hüseyin Kuzu, görüntü yönetmeni Kenan Ormanlar, ressam Mehmet Güleryüz, oyuncu Menderes Samancılar, öğretim üyesi Prof.Dr. Naci Güçhan, yönetmen Osman Sınav, oyuncu Selma Güneri ve sinema yazarı Sevin Okyay'ın yer aldığı kaydedildi.

Haberin Devamı

Festivalde, büyük jürinin seçeceği “En İyi Film”e 100 bin YTL, ”Jüri Özel Ödülü”ne 40 bin YTL, halk jürisinin seçeceği “En İyi Film” ve “En İyi Yönetmen”e 40'ar bin YTL ödül verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!