Altın Harfler Louvre'da

Güncelleme Tarihi:

Altın Harfler Louvreda
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2000 00:00

Haberin Devamı

Sabancı'dan Paris'te hat sergisi

PARİS tanınmış iş adamlarımızdan Sakıp Sabancı'nın artık ünü dünyaya yayılan sanat eserlerini konuk ediyor. Sakıp Sabancı'nın Fransa'nın dünyaca ünlü Louvre Müzesi'nde sergilenecek ‘Altın Harfler Hat Koleksiyonu’ için tüm çalışmalar tamamlandı. Sergi 14 Mart tarihinde Sabancı ailesinin de katılımıyla açılacak.

İşadamımızın, kendi adını taşıyan Sakıp Sabancı Müzesi'ne bağışladığı hat ve resim koleksiyonundan seçme eserler günde ortalama 20 binden fazla ziyaretçisi olan ve geçen yıl 5 milyon kişinin ziyaret ettiği Louvre Müzesi'ndeki yerini aldı.

Sabancı'nın koleksiyonu daha önce de, New York Metropoliten Museum of Art, Los Angeles Country Museum of Art ve Boston Harward Üniversitesi Arthur M. Sackler Müzesi'nde sergilenmişti. Kolleksiyon 15'nci yüzyıldan 20'nci yüzyıl ortalarına uzanan döneme ait çok değerli hat, ferman ve Kuranlar'dan oluşuyor ve tam 71 parça.

Sergi 14 Mart günü Louvre Müzesi'nde yapılacak törenle açılacak. Törene Cem Mansur yönetimindeki Akbank Oda Orkestrası, Osmanlı kültürünün Batı müziğini nasıl etkilediğini gösteren JJ Fux'ın ‘Yeniçeri Senfonisi’ ile Haydn'ın ‘Askeri Senfonisi’nden bir bölüm sunacak.

Sakıp Sabancı ile birlikte ailesinin de hazır bulunacağı serginin açılışına Kültür Bakanı İstemihan Talay, Paris Büyükelçimiz Sönmez Köksal ve eşi Filiz Akın Köksal, Fransa Kültür Bakanlığı ve sanat dünyasının tanınmış isimler katılacak. Sergiye ayrıca, İhsan Doğramacı, işadamlarımızdan Nezih Erdem, İbrahim Kefeli, Asım Kocabıyık, Mehmet Gazioğlu, Kemal Gülman ve Melike Hasefe gibi birçok tanınmış isimlerin katılacağı belirtildi.

Sabancı'nın koleksiyonu 17 Mart - 29 Mayıs 2000 tarihleri arasında halka açılacak. Sergi ayrıca devlet müzesi olan Louvre müzesinde sergilenen ilk özel koleksiyon ünvanını da kazanacak.

Sakıp Sabancı'nın hat koleksiyonundan seçilen eserlerden oluşan Altın Harfler Sergisi 14 Mart'ta resim sanatının dünyadaki en önemli merkezi mabul edilen Paris'teki ünlü Louvre Müzesi'nde açılacak. Altın Harfler, bir devlet müzesi olan Louvre'da sergilenen ilk özel koleksiyon olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!