'Altın Ayı' yine bir Türk filmi yarışacak

Güncelleme Tarihi:

Altın Ayı yine bir Türk filmi yarışacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2011 12:40

Semih Kaplanoğlu'nun "Bal" adlı filminin ‘Altın Ayı’ ödülü aldığı Berlinale'de bu yıl 'Bizim Büyük Çaresizliğimiz' adlı Türk film yarışacak. 10-20 Şubat 2011 tarihleri arasında düzenlenecek festivalin tek Türk konuğu olacak.

Haberin Devamı

"BİZİM BÜYÜK ÇARESİZLİĞİMİZ" FİLMDEN FOTOĞRAFLAR

FİLMİN FRAGMANI - WEB TV

Bizim Büyük Çaresizliğimiz, bu sene 61.’si düzenlenecek olan festivalin yarışma bölümüne, festival tarihinde Türkiye’den davet edilen dokuzuncu uzun metrajlı film oldu.

Barış Bıçakçı’nın aynı adlı romanından senaryosunu Seyfi Teoman ve Barış Bıçakçı’nın birlikte uyarladığı Bizim Büyük Çaresizliğimiz’in başrollerinde İlker Aksum, Güneş Sayın ve Fatih Al yer alıyor. Derin bir dostluğun ve aşkın sınırlarını zorlayan sevginin hikâyesini konu alan filmde, Taner Birsel, Baki Davrak ve Mehmet Ali Nuroğlu da rol alıyor.

Çekimleri Ankara’da yapılan film, Bulut Film’in yapımcılığında Türkiye-Almanya-Hollanda ortak yapımı olarak gerçekleştirildi. Türkiye’den, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yapım desteğiyle ve TRT’nin ortaklığıyla gerçekleştirilen film Avrupa Konseyi Film Fonu Eurimages’ın da desteğini aldı.

Haberin Devamı

Altın Ayı yine bir Türk filmi yarışacak

FİLMİN KONUSU

Lise yıllarından beri sıkı dost olan Ender ve Çetin, uzun yıllar ayrı kaldıktan sonra, Çetin’in Ankara’ya dönüşüyle tekrar bir araya gelmiştir. Böylece, ilk gençlik hayallerini otuzlu yaşlarının sonunda gerçekleştirmiş ve aynı evde yaşamaya başlamışlardır.
Günün birinde Almanya’da yaşayan yakın arkadaşları Fikret, Türkiye’de bir trafik kazası geçirir. Kazada Fikret’in Ankara’da yaşayan anne ve babası ölür, kendisi de yaralanır. Almanya’ya dönmesi gereken Fikret, Ender ve Çetin’den, Ankara’da üniversite öğrencisi olan kız kardeşi Nihal’in okulunu bitirene kadar, iki yıl boyunca, onlarla kalmasını ister.
Üçüncü birinin eve gelmiş olması ilk başlarda ikisini de rahatsız eder, ölümlerin travmasını atlatamayan Nihal de onlarla iletişim kurmak istemez, ama zamanla birbirlerine alışırlar. Aralarında ev merkezli üçlü bir yakınlık oluşur. Nihayet kaçınılmaz olan gerçekleşir ve görünüşte koruyucu, kollayıcı, soğukkanlı, ne yapması gerektiğini bilen, Nihal yaşadığı felaketten makul adımlarla uzaklaşsın diye ona nerdeyse ebeveyn olan Ender ve Çetin, birbirlerinden habersiz bir şekilde Nihal’e âşık olurlar.

Haberin Devamı

Türkiye’den bugüne dek Berlin Film Festivali’nde yarışmaya seçilen uzun metraj filmler şöyle:

1. Bizim Büyük Çaresizliğimiz, Seyfi Teoman, 2011
2. Bal, Semih Kaplanoğlu, 2010
3. Mayıs Sıkıntısı, Nuri Bilge Ceylan, 2000
4. Güneşe Yolculuk, Yeşim Ustaoğlu, 1999
5. Av Zamanı, Erden Kıral, 1988
6. Pehlivan, Zeki Ökten,1985
7. Hakkari'de Bir Mevsim, Erden Kıral, 1983
8. Düşman, Zeki Ökten, 1980
9. Susuz Yaz, Metin Erksan, 1964

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!